Artistico-Anneke van Munster

Anneke van Munster – Hoitingh
Geboren op 21 december 1965 te Soest en sinds 1986 getrouwd met Eric. Samen hebben we twee prachtige zonen, Martin en Rémon. Na een korte werkzame carrière heeft mijn leven vooral in het teken gestaan van de opvoeding van de kinderen. Een apart leven als vrouw van een militair.

In 1988 zijn we verhuisd van Soest (Utrecht) naar Gauw (Friesland) en voor het werk van Eric hebben we op Curaçao mogen wonen. Van 2002 – 2005 en 2012 – 2015.

Reizen, uitzendingen en plaatsingen in het buitenland hebben ervoor gezorgd dat ik veel levenservaring en cultuur  in mijn rugzakje heb gekregen en mijn kunst is daar altijd een uitlaatklep voor- en reflectie van geweest. Van jongs af aan ben ik altijd druk geweest met tekenen, kleuren of schilderen. Op jonge leeftijd was een nieuw schetsboek het mooiste cadeau van alles. Dat versterkte mijn passie voor tekenen. Rond 1984 mocht ik mijn kennis uitbreiden met een opleiding Mode tekenen en Sumi-E schilderen. In 1989 begon ik met aquarelleren en rond 2010 kwam daar het medium acryl bij. In 2016 mocht ik workshops over Vedic Art volgen en in de zomer van 2017 kreeg ik de kans om deze kennis uit te breiden tijdens een summer camp van 2 weken op Öland in Zweden.  In 2018 hoop ik te mogen exposeren in het Antonius Ziekenhuis te Sneek.

Op Curaçao werd ik voor het eerst geconfronteerd met de mogelijkheid om mijn werk te verkopen. Vaak gaf ik mijn werk weg als cadeau, maar de maat was vol toen mijn eigen ouders er geld voor wilden betalen. Als zij betaalden, dan moest dat voor de rest van de wereld ook zo zijn. Geïnspireerd door de heerlijke kleuren en het prachtige licht op dit tropische eiland in de Caribische Zee, kwamen er al snel schilderijen in soortgelijke kleuren uit mijn handen.

De verkoop gebeurde veelal op markten, bij hotels in de cadeaushops en later ook in opdracht. Heerlijk om zo bezig te zijn.

Deze wereld bracht mij ook de naam waaronder ik mijn werk presenteer; Artistico.
In het Papiaments betekent dit; Kunstzinnig. Een betere naam kon ik mij niet wensen en na de laatste internationale verhuizing werd hier .nl aan toegevoegd.

Via Spiritueel Centrum Pacha Mama kreeg ik de mogelijkheid in Nederland om mijn werk weer aan de wereld te laten zien.
Een enorm leuke uitdaging, die ik in begin april 2017 ben aangegaan en die resulteerde in de expositie die hier van november tot en met december hangt.
Het is een kijkje in de wereld die Anneke heet.
Diezelfde wereld is ook te vinden op mijn Facebook pagina onder:
www.facebook.com/Artistico.nl

Nieuwsgierig naar de schilderijen voor deze expositie?
Hier vast een tipje van de sluier opgelicht.

De opening van de expositie is
Tot en met december 2017 te bewonderen bij Centrum Pacha Mama, Meartserpaed 8, Lekkum. (bij Leeuwarden)
Als je een bezoekje plant en het leuk zou vinden als ik aanwezig ben in de expositieruimte, stuur dan even een berichtje naar Artistico.nl@gmail.com of een pb op de pagina. Dan kunnen we wellicht een afspraak maken en elkaar treffen in Lekkum.