De 4 Hartskwaliteiten – Anita Dulos

Cursus: De Vier Hartskwaliteiten
o.l.v. Anita Dulos – Open Hart
10-wekelijkse cursus bij Centrum Pacha Mama.
In onze hedendaagse samenleving wordt onze werkelijkheid sterk gedomineerd door conceptuele begrippen. Als we het niet met ons verstand kunnen begrijpen vinden we het wellicht interessant maar het zal geen deel uitmaken van onze ervaring.
Voor een solide basis voor persoonlijke ontwikkeling is het belangrijk om te begrijpen wat werkelijkheid is, hoe wij tot onze ervaring komen.
Dit begrip is echter niet voldoende om tot een andere ervaring te komen.
Wanneer we mediteren, merken we op wat er zich binnenin ons afspeelt. Door middel van meditaties wordt de aandacht vanuit het hoofd meer naar het lichamelijk voelen en naar een ontspanning begeleidt.  Zo kunnen we steeds meer leven vanuit een open hart waarin vriendelijkheid en mededogen aanwezig zijn. Wanneer we inzicht hebben in de relatie tussen lichaam en geest kunnen we in ons dagelijks leven gaan inzien en ervaren hoe we ons lichamelijk en geestelijk welzijn kunnen bevorderen en optimaliseren.
Er zijn 2 niveaus van het lichamelijk voelen. Er kan warmte, kou pijn zijn en op een dieper niveau bevindt zich het energetisch voelen. Daar gaan we geleidelijk aan steeds meer naar toe.
Naast de meditaties wordt er gebruik gemaakt van ademhalings- en bewegingsoefeningen die hartcoherentie (gelijkmatig- en regelmatig) te bewerkstelligen. In deze cursus komen de 4 hartskwaliteiten aan bod:

  • Liefdevolle vriendelijkheid
  • Mededogen
  • Vreugde
  • Gelijkmoedigheid

Deze kwaliteiten worden ook wel de vier onmetelijkheden genoemd omdat ze zich uitstrekken naar alle mensen, inclusief jezelf.
In het hart van zelf -zijn is rust en ontspanning. Het hart weet wat goed voor je is.
De bedoeling is dat we datgene wat in de cursus wordt geleerd, het ook in het dagelijks leven toepassen, dat we het onderdeel maken van onze eigen realiteit en dat het ook echt gebruiken om onszelf en ook anderen van dienst te zijn.

10 wekelijkse cursus
Waar: Centrum Pacha Mama in Lekkum
Bijdrage: De kosten voor deze 10 weken bedragen € 150.
Indien je je aanmeldt voor 1 augustus ontvang je 10% korting.
Aanmelden via email naar E: AnitaDulos@openhart.org

Anita Dulos van Open Hart heeft de opleiding Unity in Duality gevolgd bij het Tarab Tulku Instituut.
Ze heeft les gehad van Lene Handberg, de rechterhand van Tarab Tulku.
Naast deze cursus geeft Anita ook individuele sessies Reconnective Healings® en De Reconnectie®.
Voor meer info zie www.openhart.org