‘De Cirkel is Rond’ expositie Mandala schilderijen van Nicolette Kromschee

In april en mei hangen de mandala’s , die ik in de loop der jaren geschilderd heb, bij Pacha Mama in Friesland.
Ik leerde het mandala-schilderen 20 jaar geleden,…. in Friesland. “De cirkel is rond”.

De opening van de expositie is op 1 april om 16 uur met een hapje, een drankje, een praatje en een verrassingsprogramma!
Wees van harte welkom!

Het woord “mandala” stamt uit het Sanskriet en betekent cirkel of magische ring.
Ik schilder mijn mandala’s met ei-tempera. Dit is een techniek waarmee de ikonen geschilderd werden. De verf wordt gemaakt van minerale en soms plantaardige pigmenten die tot verf geroerd worden met een bindmiddel van ei.

Ik schilderde mijn eerste mandala bij Pieter D Torensma in Friesland. Ik bleef mandala’s schilderen en al snel begon ik zelf lessen mandala-schilderen te geven. In wekelijkse cursussen in mijn huiskameratelier in Almere, maar ook in cursussen van een week op een mooie locatie.
Zo’n week-cursus zal ik ook bij Pachamama geven van 3 t/m 7 juli.

Mijn naam is Nicolette Kromschee en ik woon in Almere. Ik ben 65 jaar en heb heel veel opleidingen en cursussen gevolgd en gegeven. Ze hadden te maken met de mens, geneeskunst, therapie, zelfontwikkeling, rituelen, krijgskunst, antroposofie, bosbouw, woningbouw-en inrichting, voeding, en vele kunstvormen.

Meer van mijn schilderkunst is te zien op facebook.com/schilderijen.nicolette

Ik zie je graag bij de opening, bij de zomerweek, of bij het mandalaschilderen op donderdagochtend in Almere.
Nicolette Kromschee
nicolette.kromschee@gmail.com
06 22877506