Klank- en Kleurreizen

Eén keer in de maand op vrijdagavond van 19.30-21.30 kun je bij Centrum Pacha Mama deelnemen aan deze Klank- en Kleurreizen o.l.v. Janke Haga en Annemarijne HoekstraHet ervaren van klank in seizoen, beweging, ritme en kleur.

Sinds een aantal jaren begeleiden Annemarijne en Janke klankreizen. Meestal startend met een geleide meditatie word je liggend of zittend ondergedompeld in de meditatieve klanken van fluit, lier, trommel, klankschalen, sansula en andere kleine percussie-instrumenten.
De klanken komen en gaan vanuit stilte, dichtbij en verder weg.
Het is meditatief en rustgevend. Je kunt hierbij in een lichte trance raken waarbij beelden, kleuren, herinneringen en ook emoties boven kunnen komen.  Door de diepe ontspanning  ontstaan soms nieuwe inzichten.

De klanken zijn vaak ook voelbaar in je lichaam als trillingen, met name bij de klankschalen is dit goed waarneembaar. Spanningen kunnen hierdoor als het ware opgelost worden.

Visualisatie en klank zijn afgestemd op het seizoen, zodat je er meer verbinding mee krijgt.

Dit jaar wordt het “palet” uitgebreid met klank in beweging, in kleur (beeldend werken  n.a.v. visualisatie en klank), stem, en zelf musiceren met de genoemde instrumenten, waarbij het accent ligt op het leren luisteren naar elkaar om samen in een meditatieve cadans komen.

Het is een holistische ervaring en een maandelijkse meditatieve, creatieve impuls voor zelfontwikkeling, doordat het je zal helpen om vastzittende patronen losser te maken en beter in verbinding te komen met jezelf en daardoor met je omgeving.
Na de klankreis is er ruimte om ervaringen te delen als je dat wilt.

De workshops zijn voor iedereen toegankelijk en los van elkaar te volgen, maar om tot een verdieping te komen kun je ook de hele serie te doen.

Thema’s
13 okt:  klankreis met inleiding, samen musiceren
24 nov: klank en kleur (beeldend werken n.a.v. visualisatie en klank)
15 dec: klankreis met accent op beweging
19 jan:  klank en kleur (beeldend werken n.a.v. visualisatie en klank)
16 feb: klankreis met accent op samen musiceren
16 mrt: klankreis met beweging, stem en kleur
13 apr:  klank en kleur (beeldend werken n.a.v. visualisatie en klank)

Door: Janke Haga en Annemarijne Hoekstra
Start maandelijkse mogelijkheid Klank en Kleurreizen: 13 okt 2017.
Data: 13 okt, 24 nov, 15 dec. 2017, 19 jan, 16 feb, 16 mrt, 13 apr 2018
Tijd: 19.30-21.30
Kosten: €  20,00 per keer
Informatie en opgave:  klankbad.janne@gmail.com, tel. 058-2155308, 06-19253525