Nieuwsbrief Juni

Lieve mensen,
Wat hebben we veel nieuws te melden. Allereerst excuus voor de verlate nieuwsbrief.
We zijn druk geweest met de voorbereidingen van de Open Dag 1 juli as en de Zomerweken, het inwerken van Gonda Postma (onze nieuwe medewerker vanaf 1 juli as), de herinrichting van ons winkeltje, de bestrating onze parkeerplaats (die nu klaar is en voorzien van verlichting ook nog) en het tuinonderhoud.
Voor wie het nog niet had meegekregen, de groepsruimte Condor heeft een prachtige laminaatvloer gekregen. 

Ook in de zomermaanden zal er van alles te doen zijn bij Centrum Pacha Mama.
En we zijn de agenda al weer aan het vullen met activiteiten voor het nieuwe seizoen.
We zullen verder uitbreiden met het organiseren van trainingen, opleidingen en cursussen en meerdaagse activiteiten. Hou dus vooral onze agenda in de gaten.

Tot slot nog jullie aandacht voor één van de meest inspirerende dagen van het jaar; onze Open Dag op 1 juli as.
Je krijgt die dag de mogelijkheid allerlei workshops te volgen bij mensen die bij ons cursussen, healings, lezingen etc. geven en zo van alles te proeven wat Centrum Pacha Mama te bieden heeft.

's Avonds zal er vanaf 19.00 een Meet & Greet zijn voor Robin Youngblood met drum, zang en dans (op basis van donatie) je bent van harte uitgenodigd (wel graag even aanmelden via info@centrumpachamam.nl)). We bestellen mooi weer en scharen ons dan lekker om het vuur.

Kom je ook? We zien je graag!

Warme Groet,

Claasje, Gonda en Sarah

---

Inca Medicijn Spiraal

vrijdag 16 juni 18.00 - zondag 18 juni 17.00

Het viervoudige Inca Medicijn Spiraal - Het viervoudige pad van Wijsheid, Kracht, Mededogen en Liefde.
Het Inca Medicijn Spiraal is een training gebaseerd op de eeuwenoude wijsheid van de directe afstammelingen van de Inca, ceremonies en de eigen ervaring. Het Inca Medicijn Spiraal is primair voor de persoonlijke groei en heling van de deelnemer. De training is een reis van het hoofd naar het hart door de vier windrichtingen om jouw authentieke Zelf te ontdekken. Het is een ontdekkingstocht naar jouw innerlijke wijsheid, kracht en liefde. De reis van de verwonde held naar de vreedzame krijger.
Lees meer...

Door: Inca sjamanen Claasje Kos en Henny Silvius
Kosten: € 425,- per weekend
Incl. logies (2 overnachtingen en maaltijden)
Opgave: sjamanismefriesland@hotmail.com

---

Midzomerviering

21 juni 19.30-21.30

Deze viering vindt plaats op of rond de langste dag van het jaar.
We verwelkomen de nieuwe fase van licht en liefde door middel van het maken van een despacho. Dit is een offerande aan de nieuwe tijd waarin we al het donkere loslaten dat we het afgelopen half jaar van ons zelf hebben gezien en gevoeld en we ontvangen al het lichte, datgene waar we behoefte aan hebben.
Een despacho is ook een offerande aan Pacha Mama (moeder aarde). Tijdens de ceremonie brengen we al het goede dat we Pacha Mama wensen ook in de despacho.

De basis van een despacho wordt door de sjamaan gelegd. Daarna krijgen de aanwezigen de gelegenheid om alles los te laten wat niet meer dient of waar men last van heeft en al wat gewenst is te ontvangen.
Dit wordt gedaan door middel van natuurlijke ingrediënten die elk hun eigen betekenis hebben.
Als de despacho klaar is wordt deze verbrand.
Door Inca-sjamaan Claasje Kos
Voor meer informatie over de despacho klik hier…
Kosten € 7,50 incl. thee/koffie
Opgave: sjamanismefriesland@hotmail.com

---

Omgaan met conflicten | Je hond als spiegel

Zaterdag 24 juni 9.30-17.15
Daniele Spenner geeft deze dag 2 workshops.

9.30 - 13.30 Workshop : Omgaan met conflicten (deelnemen kan met en zonder hond)
14.15 - 17.15 Workshop : Je hond als jouw spiegel
Deelname met eigen hond mogelijk

Omgaan met conflicten
We komen in ons leven vele conflicten tegen, de ene groot, de ander klein. Denk maar aan meningsverschillen, ruzies en conflicten. We botsen wel eens met onze familie, je partner, vrienden of collega’s. Soms gaat het over iets onbenulligs zoals het geijkte “wie zet de vuilnis buiten” maar soms gaat het ook om vele grotere conflicten op een heel ander niveau en in een veel diepere laag.

Niet alleen hebben we te maken met conflicten zoals hierboven maar ook moeten we dealen met de conflicten die er op wereldniveau zijn. Conflicten kunnen ons pijn doen, ons beschadigen of trauma’s veroorzaken.

De vraag is hoe gaan we om met de conflicten die we op ons levenspad tegenkomen?
Dit zal per individu en per conflict anders zijn. Voor een groot gedeelte heeft dat te maken met de elementen van een conflict:
Vaak hebben we hier ons eigen manier of strijd van conflicten oplossen. Ieder mens heeft een voorkeursstijl hoe hij/zij omgaat met conflicten. Ben jij je bewust van welke stijl dat is?  Is dit altijd de juiste stijl? En wat zegt dit over jezelf? Over wie jij bent?

Je Hond als Spiegel
Omdat honden resoneren in het hier en nu hebben zij hier heel veel over te vertellen. Nou te laten zien eigenlijk, want als je in contact met honden aan je conflictgedrag gaat werken dan laten ze precies zien hoe jij bent! Door de mooie spiegel die ze jou voorhouden door “actief” met ze te gaan werken, jouw gedrag te veranderen, kun jij meteen zien en ervaren wat dat jou gaat opleveren. Lees meer ...

Door: Daniëlle Spenger
KernKracht Spiegelcoach
Opgave: danielle@kernkracht-spiegelcoach.nl
06-1173085706

---


Open Dag!

zaterdag 1 juli 10.00-17.00

Z
oals ieder jaar opent Centrum Pacha Mama ook deze zomer haar deuren.
Op 1 juli a.s. organiseren wij met en voor onze medewerkers,  coaches, healers, therapeuten, workshopleiders, trainers en sjamanen een Open Dag waar een ieder wordt uitgenodigd kennis te maken met een diversiteit aan  inspirerende, helende, gezonde en creatieve activiteiten op ons centrum
Een mooi moment om je te oriënteren op ons aanbod voor het komende seizoen dan wel om je als therapeut, healer, trainer, workshopleider, sjamaan of coach te presenteren.

Welkom
Je bent van harte welkom op onze Open Dag van 10.00-17.00. De entree is vrij en aanmelden is niet nodig.
Voor koffie, thee en versnaperingen vragen we wel een kleine bijdrage.
Op deze dag kun je o.a. kennismaken met:
Eelco Smits (Zenmeditatie en Mindfulness) Carina Eckes (Weg vd Stem, Luisteren en Helend Zingen), Ali Spiekhout (Heel je Adem), Cora Nagtegaal Staal (Klankhealing, Zhineng, Systemisch Werk), Sjoukje Maria Kramer (Engelenconsult), Yvonne de Booij (over Helaingweekend met Yinyoga, Klankhealing, Opstelling en Zweethut volgens Native American Traditions), Janke Haga (Klankreizen), Robin Youngblood (Shamanic Teachings over oa Zweethut), Margriet Wolf en Sheba Mercera (Heilige Pijp), Franky Pons (over opleiding Esseense Heling), (Joke Falter en Pique Ridderbos (aankondiging komst Aymara Medicijnvrouw Sylvia Calisaya uit Peru), Karin van Eis (Mindfulness met kinderen) Nicolette Kromschee (Mandala en Meditatief Schilderen), Helga Moulen ( Natuurlijk Medicijnkastje) Claasje Kos (Inca Sjamanisme), Belinda Scholten (Groepshealing), Celesta Braaksma (Narcisme en Tweelingzielen)

En je kan een kijkje nemen in ons vernieuwde winkeltje vol met edelstenen, cadeauartikelen, boeken, kaarten, sieraden…
Je kunt natuurlijk ook als trainer, workshopgever, therapeut/healer, coach etc een indruk krijgen van alle mogelijkheden bij ons centrum, waaronder diverse groepsruimtes en overnachtingsmogelijkheden.

Ook verwachten we op de Open Dag (en deze zomer) een aantal bijzondere gasten uit het buitenland.
Zo zal Shamanic Teacher, Ceremonieel leider en Grootmoeder Robin Youngblood uit Amerika op deze aanwezig zijn en een aantal interessante workshops op ons centrum verzorgen de dagen erna. (oa. Path of the White Wolf, an introduction to the Shaman's Way en Wheel of Co-Creation
Verder kun je dan ook kennismaken met Franky Pons uit Yucatan Mexico, die bij ons in augustus de opleiding Essenian Healing (Esseense Helingmethode) gaat aanbieden. (nieuw in Nederland!)
En verder zal het natuurlijk een geweldig inspirerende ontmoetingsdag worden met elkaar en alle workshopleiders die bij ons centrum betrokken zijn.
(lees meer..)

Onze Accommodatie
Deze dag kun je ook een beeld krijgen van de vele mogelijkheden op ons centrum voor één- of meerdaagse groepsactiviteiten, desgewenst  met overnachting. Ons centrum heeft meerdere grote workshop-, training-, meditatie of presentatieruimtes, een consult-behandelkamer en in totaal rond de 40 slaapplaatsen (1- of 2-persoons slaapkamers met ruim aantal douches en toiletten. Ook hebben we een 5-persoons appartement te huur (Appartement IJsvogel)

Locatie: Centrum Pacha Mama, Mearsterpaed 8, 9081 AK Lekkum (bij Leeuwarden)
Kom je van ver dan is er een mogelijkheid tot overnachten.
Hier staat meer info voor overnachtingen

Speciaal Avondprogramma:
Meet & Greet met drum, zang en dance, met Grootmoeder Robin Youngblood

Aanvang  Drumcirkel, met zang en dans: 19.00u
In de avond wordt een ieder van harte uitgenodigd aan te schuiven voor een Meet & Greet bij de Drumcirkel met Grandmother, Shamanic Teacher & Dance Chief – Robin Tekwelus Youngblood.
Om Grootmoeder Robin’s  werk, reizen, verblijf mogelijk te helpen maken vragen we voor de avond een donatie van € 20.
Neem je ook iets mee te eten en te drinken om te delen met elkaar?
Met een beetje mooi weer verzamelen we ons vast met elkaar in de tuin rond het vuur.
Meld je je voor deze meet en greet even aan bij Robin Youngblood via E: whitewolfclanmother@yahoo.com.
of via een e-mail naar info@centrumpachamama.nl (tav Gonda)


We all have a song in our hearts.
Our hearts beat in the rhythm of Life and the pulse of Mother Earth.
Please come learn and share sacred song, chants, drumming in a celebration of life!
S
uggested donation € 20. Bring coffee, tea or a snack to share.

 


Je bent van harte welkom op onze open dag!
Op deze dag staan de deuren open voor iedereen die geïnteresseerd is in persoonlijke ontwikkeling en groei.
Een ieder die actief is in het Centrum; trainers, coaches, healers, zal deze dag een korte presentatie geven van haar/zijn professie door middel van bijvoorbeeld een workshop, lezing, een sessie, consult of anderszins.

---

In juli en augustus kijken we uit naar

Workshop Path of The White Wolf Introduction
o.l.v. Robin Youngblood (Clanmother White Wolf)
Zondag 2 juli 2017 10.00-16.00

Deze dag zal Robin Youngblood, auteur boek en teacher van de cursus: Path of the White Wolf, an introduction to the Shamans way, een workshop hierover geven.
Robin geeft ook online jaar-cursussen Path of The White Wolf
'Path of the White Wolf is an experiential introductory course in personal shamanic practices, including the teachings of the Universal Medicine Wheel and Sweet Medicine Dance'

Kosten: € 95
Aanmelden: bij Robin Youngblood via E: whitewolfclanmother@yahoo.com.
of via een e-mail naar info@centrumpachamama.nl (tav Gonda)

Lees meer over Robin Youngblood en haar workshops en healingsessies bij Centrum Pacha Mama 1-4 juli as

Een ontspannen, bezinnende, creatieve, helende, elkaar inspirerende en verwennende 'Samen Zijn en Samen Werken' zomer(klus)week bij Pacha Mama
o.l.v Gonda Postma i.s.m diverse workshopleiders
Maandag 3 juli- Vrijdag 7 juli (je kunt intekenen voor 1- of meerdaagse deelname)
Nadere info volgt op onze website. lees meer over onze zomerweken
Info en aanmelden: Gonda Postma via info@centrumpachamam.nl

Zomerweek Mandala Schilderen
met Nicolette Kromschee
Maandag 3 juli -Vrijdag 7 juli, 10.00-17.00

Nicolette Kromschee die met haar Mandala expositie: 'De cirkel is rond' tot 1 juni in Centrum Pacha Mama te bezichtigen is, zal van 3 t/m 7 juli een zomercursus Mandala schilderen geven. Je gaat een persoonlijke mandala schilderen in 5 dagen.
5 Dagen helemaal voor jezelf, 5 Dagen waarin je een ontwikkelingsweg gaat, In het getal en de symbolen die bij jou passen, de verf, de kleur, maak je, heel ambachtelijk, steeds zelf in een mortiertje met een vijzeltje.

Kosten Cursus: € 200,-
Overnachting en maaltijden tegen meerprijs
lees hier meer over deze zomerweek
Aanmelden: E: nicolette.kromschee@gmail.com of M: 06-22877506

Workshops Wheel of Co-creation.
o.l.v. Robin Youngblood
3 en 4 juli, beide avonden van 18.30-21.30

Deze avonden biedt shamanic teacher Robin Youngblood een workshop aan over The Wheel of Co-Creation.
Dit wereldwijd uitgedragen model van Barbara Marx Hubbard (bekend als 'The Synergie Engine') biedt handvaten voor een geïnspireerde manier van (samen) werken.
Robin deelt graag haar kennis en ervaring hierover met mensen die actief zijn in onderneming of organisaties of projecten of meer willen weten over de werking van het Wiel van Co-creatie en hoe ieder daarin kan stralen op zijn eigen plek.

Kosten: € 50 voor 1 workshop of € 95 voor beide.
Info over Robin Youngblood en haar workshops. Lees meer
Overnachting op centrum is mogelijk. Lees hier info over overnachting
Aanmelden: bij Robin Youngblood via E: whitewolfclanmother@yahoo.com.
of via een e-mail naar info@centrumpachamama.nl (tav Gonda)

Healingweekend
8 en 9 juli 9.30-18.00
met Bert Gunn (Native American Traditions, Zweethut)  Yvonne de Booij (Yinyoga en Klankhealing), Matthijs Anthonisse (Opstellingen) en Celine Muller (Gezonde Voeding)

In dit Healing weekend geven wij een bedding vanuit diverse tradities en stromingen om jezelf te helen, te zuiveren en tot rust te komen. Lees Meer....

Kosten: € 175,- voor het hele weekend, inclusief maaltijden
Eigen bijdrage: eten voor de potluck op zondag namiddag.|
Overnachten: klik hier
Opgave: bij Yvonne via info@dolphinsunrise.nl

Boost Your Summer Boost Your Life
een intensieve, transformerende coachingsweek
o.l.v. Daniëlle Spenner | Kernkracht Academie
31 juli- 4 augustus

• Wil je “de oude jij” achter je laten?

• Ben je het zat om gevangen te zitten in jezelf?

• Wil jij jezelf weer volledig terug vinden?

• Ben jij klaar voor een deep dive naar jouw diepste kern?

Zit je “gevangen” in jezelf, in waarheden over jezelf waar je zelf in bent gaan geloven?
Negatieve overtuigingen die jij je zo eigen hebt gemaakt dat onzekerheden en angst de kop op blijven steken.  Je hebt niet altijd een makkelijk leven gehad, pijnlijke lessen kruisten jouw pad. Je doet alles om anderen te plezieren maar luistert niet goed naar jezelf.
Je hebt het gevoel jezelf een stukje kwijt te zijn en dat is juist wat je terug wilt…
Jezelf! Je wilt je leven een boost geven, leven vanuit jouw hart, jouw eigen keuzes maken en jouw eigen pad

Zomerweek met Transformerende Trainingen
o.l.v  van diverse inspirerende, ervaren trainers/Coaches
31 juli- 4 augustus
nadere info volgt

2 daagse Opleiding Esseense Heling methode, niveau 1
olv Master Essenian Healing en Reiki Franky Pons
zaterdag 26 augustus en zondag 27 augustus
beide dagen van 10.00 -17.00 u
Overnachting en maaltijden mogelijk tegen meerprijs
nadere info volgt