Najaarsactiviteiten bij Centrum Pacha Mama

Lieve mensen,

Het seizoen 2017-2018 is intussen volop van start bij Centrum Pacha Mama met een diversiteit aan inspirerende, creatieve, sportieve, meditatieve, helende, muzikale en ceremoniële activiteiten. Het verheugt ons dat steeds meer mensen de weg naar ons weten te vinden. Zo vormen we (letterlijk en figuurlijk) een mooi centrum van inspiratie, bewustzijnsontwikkeling, creativiteit, lichtwerk, energiewerk en heling.

Hoe fijn is dat, nu de herfst ons weer uitnodigt meer naar binnen te keren, warmte te zoeken en ons te richten op onze eigen groei en ontwikkeling.
Wij hebben weer een prachtig aanbod weten te organiseren van activiteiten, workshops, trainingen, cursussen etc die hierop gericht zijn.
Blij zijn we met alle trainers, workshopleiders, coaches, counselors, therapeuten, helers, masseurs en ook ceremonieleiders die hun kennis, kunde en wijsheid met ons en jullie willen komen delen. Zij bieden in ons centrum een nog ruimer aanbod van cursussen en opleidingen Bovendien kun je vanaf dit najaar in ons centrum ook terecht voor diverse massages behandelingen en consulten.

Waar we jullie graag extra op willen attenderen is de diversiteit van de activiteiten die bij ons centrum wordt aangeboden. Spirituele- en bewustzijnsontwikkeling kent bij ons vele vormen en richtingen. Zo zijn er activiteiten, cursussen en opleidingen op het gebied van Sjamanisme, Hyun Ki, Yoga, Zen en Tai-Chi, van schildercursussen (Vedic Art, Mandala Schilderen) en creatieve workshops als orgonites maken, je eigen drum of krachtvoorwerpen, (ook voor kinderen!!), van communiceren met je gidsen tot coachen met honden, van systeemopstellingen, diverse massages en Dorntherapie tot klank- en kleurreizen, van kook- en kruidenworkshops tot cursus belly-binding, doula en van dans en zang tot presentaties, ssymposia en lezingen. En dan hebben we ook nog workshops Vrouwenkracht, Ademworkshops, Engelenconsulten en Ceremoniële Zweethutten volgens verschillende tradities.

Blij worden we met elkaar van de mensen die bij ons willen komen werken aan hun zichzelf, hun loopbaan, team of organisatie. Bij ons tot rust komen kan ook.
Het is onze missie om in een warme en emotioneel veilige omgeving activiteiten te bieden voor ieder die behoefte heeft aan heling, groei en ontwikkeling.
Centrum Pacha Mama is een fijne plek geworden voor ontmoeting met gelijkgestemden.
Van de mensen die bij ons bekend zijn krijgen we dat ook terug:
'Het is een heerlijke, rustgevende plek om te leren, te werken en te zijn'.

Activiteitenoverzicht
Verder in deze nieuwsbrief aandacht voor de cursussen en opleidingen als ook de vaste activiteiten en jaargroepen die weer van start gaan.
Op de agenda van onze website vindt je een uitgebreid overzicht van alle activiteiten.
Het aanbod van meerdaagse cursussen in het komende seizoen kun je vinden op pagina: https://www.spiritueelcentrumpachamama.nl/cursussen/
Over (vaste) activiteiten binnen ons centrum kun je informatie vinden op pagina: https://www.spiritueelcentrumpachamama.nl/activiteiten/
Daarbij kondigen we de verschillende activiteiten met regelmaat aan op onze facebook pagina "Spiritueel Centrum Pacha Mama'. Heb je die al 'geliked'? Dan vind je onze aankondigingen ook daar. (zie hier de link https://www.facebook.com/centrumpachamama/)

Onze Accommodatie
Voor wie nog nooit bij ons is geweest of gewerkt heeft brengen we graag onze accommodatie onder de aandacht. Er zijn in Nederland niet zo heel veel groepsaccommodaties met overnachtingsmogelijkheden. Dus zet ons maar op de kaart!
Er zijn bij ons centrum vele mogelijkheden voor één- of meerdaagse groepsactiviteiten, workshops, trainingen, teambuilding, retraites, desgewenst met overnachting.
Centrum Pacha Mama heeft meerdere grote workshop-, training-, meditatie of presentatieruimtes, een consult-behandelkamer en in totaal rond de 40 slaapplaatsen (1-, 2- of 3 persoons slaapkamers met ruim aantal douches en toiletten.
Ook hebben we een 5-persoons appartement te huur (Appartement IJsvogel)
Er is een heerlijke boomgaard waarin ook een zweethut.
Daarbij hebben we nu ook een ruime, bestrate en verlichte parkeerplaats.

Praktijkruimte bij Centrum Pacha Mama
We hebben intussen het plan opgevat om coaches, helers, masseurs en therapeuten de gelegenheid te bieden een consult- c.q. behandelkamer bij ons centrum te huren.
Onze intentie is toe te groeien naar een diversiteit van coaches en behandelaren die b.v. 1 dag per week hun praktijk bij ons willen houden.
De consult-behandelkamer is gesitueerd op de benedenverdieping, vlak bij de centrale entree, zodat ook mensen die bv slecht ter been zijn makkelijk toegang hebben.
De eerste behandelingen en consulten hebben er al plaats gevonden. Het is een fijne ruimte.
Ben je ook geïnteresseerd in deze mogelijkheid, neem dan even contact met ons op via E: info@centrumpachamama.nl.
Op maandagen kun je terecht bij Praktijk Young Il Yoo - Hyun Ki, voor healing & coaching.
Op donderdagen kun je voor diverse massages terecht bij Massage Praktijk Richard Jansen
Graag tevoren met hen een afspraak maken. hun contactgegevens vind je via de link hierboven.

Nieuwsbrief
Als je je op de website aanmeldt voor onze Nieuwsbrief kun je de berichten over ons activiteitenaanbod en alle ontwikkelingen maandelijks in je mailbox ontvangen.
Een agenda vol activiteiten.
Wij hebben er in ieder geval weer zin in en zien er naar uit je te ontmoeten.

een warme groet,

Claasje, Sarah en Gonda

---
Rite of the Womb - Baarmoederritueel
Zondag 1 okt, 13.30-16.30

Begeleid door Claasje Kos en Annemarie Doze


Er is een lijn van vrouwen die zichzelf van het lijden hebben bevrijd.
Deze vrouwenlijn vraagt ons het volgende te herinneren:
De baarmoeder is vrij van angst en pijn;
De baarmoeder is een plek van creatie en de geboorte van leven.
 
De collectieve vrouwelijke energie is eeuwenlang ontkend, onderdrukt en misbruikt.
Vaak dragen we ook een stuk (bewust en/of onbewust) pijn en verdriet van onze moeders en grootmoeders of zelfs verwondingen uit het verre verleden met ons mee. Of hebben we zelf een kwetsuur/trauma opgelopen, waardoor de vrouwelijke kracht voor een groot deel verloren is gegaan.
 
- Wil je al jou negatieve ervaringen loslaten om weer volledig de krachtige vrouw te mogen zijn die je in wezen bent?
- Wil je in alle veiligheid en zachtheid jouw baarmoeder in een natuurlijke balans van creatie en nieuw leven brengen?
- Is het moment aangebroken dat je je als vrouw weer mag herinneren wie jij werkelijk bent? De vrouw met oerkracht en vol wijsheid en liefde!
 
The Rite of the Womb (baarmoederritueel volgens Inca-shamanistische traditie) is een geschenk aan jezelf. Gun je zelf deze prachtige initiatie!
 
Tijdens deze ceremonie werken we toe naar het inwijdingsmoment, een energetische overdracht vanuit de kosmische baarmoeder die je fysieke voortplantingsorganen heelt en in balans brengt en je herboren laat worden in schoonheid, kracht en waardigheid.
Deze initiatie werkt even diep voor vrouwen zonder baarmoeder.
 
Deze Rite wordt doorgegeven door: Claasje Kos en Annemarie Doze
Locatie: Centrum Pacha Mama, Mearsterpaed 8, Lekkum
Tijd: 13.30-16.30
Kosten: € 40,-
Opgave: info@centrumpachamama.nl
Info:https://www.spiritueelcentrumpachamama.nl/de-rite-van-de-baarmoeder/
---
Luisterend en Helend Zingen - De Weg van de Stem
Start-Proefles; dinsdag 3 oktober 19.30-22.00

De Weg van de Stem is een 2 wekelijkse zinggroep o.l.v. Carina Eckes (Muziek –en Transformatietherapeute).
Carina werkt al 30 jaar lang in en vanuit haar “Praktijk voor Zelfgenezing” (opleiding, cursussen, individuele begeleiding) met de helende kracht van de stem

Klank is directe ervaring van Zijn. Zingen is overgave aan het moment.
Deze jaarcyclus is een speelse ontdekkingsreis in de kracht van je stem, helend zingen als kunstzinnige innerlijke vorming en verbinding met je bron. Wij verkennen luisterend de oneindige wereld van “klank en stilte” in adem- en klankspelen, liederen en mantra’s, stemimprovisaties, Sintala Qi Gong, meridiaan-zingen, circlesinging, klankmeditatie.

Voel je welkom als het avontuur van je eigen stem, de zanger in je je roept, ook als je denkt niet te kunnen zingen, maar de wens hebt, dat je stem vrijer wordt.
Lees meer: www.cantocanto.nl,

Door: Carina Eckes
Oriëntatieavond  3 oktober  2017 (gratis)
Data jaarprogramma: dinsdagavonden 10, 21 okt, 7, 21 nov, 5, 19 dec, 16, 30 jan, 13, 27 feb, 13, 27 mrt, 10, 24 apr, 8, 22 mei, 5, 19 juni
Tijd: 19.30 – 22.00 uur
Locatie: Centrum Pacha Mama in Lekkum
Aanmelden: treespirit@online.nl

---

Wekelijks Yin-Yoga met klankhealing o.l.v. Yvonne de Booij - Dolphin Sunrise
Maandagen van 9.30-11.00, start 2 oktober (minimaal 6 deelnemers)

Een andere manier om de week te beginnen: aandacht voor je lichaam en voor jezelf.

Wat is Yin-Yoga?
Yinyoga is een zachtere vorm van yoga, die diep doorwerkt op de meridianen (energiebanen) en chakra’s (energiepunten) van het lichaam. Na een les voel je je weer opgeladen, maar ook ontspannen.

De lessen eindigen met een langere ontspanning, waarbij een klankhealing wordt gegeven d.m.v. harpspel, indiaanse fluiten, klankschalen, of oceandrum. Op een diep niveau wordt je aangeraakt.
Lees meer....

Data: 25/9, 2/10, 9/10, 16,10, 23/10, 30/10, 6/11, 13/11
Tijd: maandagmorgen van 9.30 – 11.00 uur
Kosten: proefles 15,- (en vervolgens 120,- voor 8 lessen v.a. 26 sept.)
Aanmelden: per email info@dolphinsunrise.nl, of tel: 06-25066049
Info:  www.dolphinsunrise.nl
---
Maak je eigen Dromenvanger
woensdag 4 oktober, 14.00-16.00


De meeste mensen kennen de dromenvangers van de mooie veren en vormen die bedoeld zijn om de slechte dromen weg te houden en de goede toe te laten. De indianen in Noord-Amerika gebruiken de dromenvangers al lange tijd om boven de wiegjes te hangen van de kinderen zodat ze alleen fijne dromen krijgen.
In de winkels zijn prachtige exemplaren te koop, maar nog leuker is het om deze zelf te maken.
In centrum Pacha Mama gaan we hier mee aan de slag en mogen jullie je eigen dromenvanger maken. Voor kinderen van 8-12 jaar.
Vader en moeders zijn natuurlijk ook welkom.

Door: Anna (aktiviteitenbegeleidster)
Voor: kinderen 8-12 jaar (ouders ook welkom)
Kosten: € 2.50 (mag je contant betalen)
Aanmelden: via E: anna1351980@gmail.com

---
Klank- en Kleurreizen o.l.v. Janke Haga en Annemarijne Hoekstra
Start-Proefles vrijdag 6 oktober, 19.30-21.30


Het ervaren van klank in seizoen, beweging, ritme en kleur. Sinds een aantal jaren begeleiden Annemarijne Hoekstra en Janke Haga klankreizen. Meestal startend met een geleide meditatie word je liggend of zittend ondergedompeld in de meditatieve klanken van fluit, lier, trommel, klankschalen, sansula en andere kleine percussie-instrumenten.
De klanken komen en gaan vanuit stilte, dichtbij en verder weg.
Het is meditatief en rustgevend. Je kunt hierbij in een lichte trance raken waarbij beelden, kleuren, herinneringen en ook emoties boven kunnen komen.  Door de diepe ontspanning  ontstaan soms nieuwe inzichten.

De klanken zijn vaak ook voelbaar in je lichaam als trillingen, met name bij de klankschalen is dit goed waarneembaar. Spanningen kunnen hierdoor als het ware opgelost worden.

Visualisatie en klank zijn afgestemd op het seizoen, zodat je er meer verbinding mee krijgt.

Dit jaar wordt het “palet” uitgebreid met klank in beweging, in kleur (beeldend werken  n.a.v. visualisatie en klank), stem, en zelf musiceren met de genoemde instrumenten, waarbij het accent ligt op het leren luisteren naar elkaar om samen in een meditatieve cadans komen.

Het is een holistische ervaring en een maandelijkse meditatieve, creatieve impuls voor zelfontwikkeling, doordat het je zal helpen om vastzittende patronen losser te maken en beter in verbinding te komen met jezelf en daardoor met je omgeving.
Na de klankreis is er ruimte om ervaringen te delen als je dat wilt.

De workshops zijn voor iedereen toegankelijk en los van elkaar te volgen, maar om tot een verdieping te komen kun je ook de hele serie te doen.

Thema's
6 okt: Proefles en introductie
13 okt:  klankreis met inleiding, samen musiceren
24 nov: klank en kleur (beeldend werken n.a.v. visualisatie en klank)
15 dec: klankreis met accent op beweging
optioneel vervolg:
19 jan:  klank en kleur (beeldend werken n.a.v. visualisatie en klank)
16 feb: klankreis met accent op samen musiceren
16 mrt: klankreis met beweging, stem en kleur
13 apr:  klank en kleur (beeldend werken n.a.v. visualisatie en klank)

Door: Janke Haga en Annemarijne Hoekstra
Proefles: 6 oktober
Start maandelijkse mogelijkheid Klank en Kleurreizen: 13 okt 2017.
Data: 13 okt, 24 nov, 15 dec. 2017, vervolg optioneel: 19 jan, 16 feb, 16 mrt, 13 apr 2018
Tijd: 19.30-21.30
Kosten: €  20,00 per keer
Informatie en opgave:  klankbad.janne@gmail.com, tel. 058-2155308, 06-19253525

---
Zweethut Centrum Pacha Mama
Zaterdag 7 oktober, 10.00-20.00u

Hierbij nodigen we je van harte uit deel te nemen aan onze Zweethut-ceremonie. De zweethut (ook wel Inipi genoemd) is een oeroud reinigingsritueel, die bij veel oude culturen in een dergelijke vorm heeft bestaan. De meest bekende daarvan is die van de Indianen. De zweethut van 7 oktober wordt gegeven volgens Noord Amerikaanse traditie.

De zweethutceremonie is een reinigingsritueel die je in staat stelt om jezelf op alle niveaus te reinigen en te helen: fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel.
Ook de rituele voorbereidingen maken deel uit van de ceremonie.
De voorouders, de elementen en het direct met de natuur en met jezelf omgaan, spelen daarbij een belangrijke rol.
Lees meer....

Deze zweethutceremonie wordt geleid door Koos Hemstra, ervaren watergieter en vuurman. Hij wordt bijgestaan door 2 vuurmensen (Annemien en Peter).
Samen zorgen ze voor een warme en veilige bedding voor alle deelnemers van deze bijzondere ceremonie.
Mocht een Zweethut nieuw voor je zijn of mocht je vragen hebben, neem dan gerust contact op. Je bent van harte welkom.

Door: Centrum Pacha Mama - Koos Hemstra
Wanneer: 7 oktober, 10.00-ca 20.00u
Kosten: € 50 per deelnemer + een donatie (geschenk) voor de watergieter en de beide vuurmensen.
Maaltijden. Neem een lichte lunch mee voor jezelf.
Na de ceremonie is er potluck, een gezamenlijke maaltijd waarbij ieder iets te eten en drinken inbrengt.
Aanmelden via E: info@centrumpachamama.nl

Er is plaats voor 18 deelnemers

---
Wuji Tai Chi Workshops o.l.v. Bert Verhaagen
Zondag 8 oktober, 12 november en 17 december, 13.00-18.00u


Workshops Tai Chi voor iedereen die kennis wil maken of zich verdiepen in Tai Chi.
In deze workshops komen o.a. aan bod: Ziran Qigong level 1, Sensing Hands en verschillende Meditiatievormen.

Door: Bert Verhaagen
Kosten: € 37.50
Info en opgave: info@wujitaichi.nl

---

Workshop Sacred Gardening met Mare Cromwell

Workshop Sacred Gardening-Sacred Earth
Zaterdag 14 oktober, 10.00-17.30u

In deze boeiende periode roept Moeder Aarde / Gaia ons op om ons weer te herinneren hoe heilig, hoe enorm waardevol al de ons omringende natuur is - inclusief zijzelf, als onze planetaire voedster en verzorgster. Onze tuinen zijn niet alleen plekjes om even bij te komen, maar vormen een poort naar diepere vormen van natuurbesef en communicatie.

Je verbondenheid met moeder aarde groeit en dat is dezer dagen best nodig! Schrijf je in voor deze dag waar je op diep niveau de verbinding herstelt en het heilige, het sacrale in de natuur herontdekt. We leren je hoe je dit in het tuinieren kunt terugvinden en gebruiken, hoe je de stem van Gaia kunt horen/voelen en ermee kan gaan samenwerken.

Dat verdiept ook je liefdevolle verbinding met jezelf en alles om je heen. Je leert hoe je contact maakt met het scheppingsveld/grote mysterie en met Moeder Gaia, hoe je de spirit van een stuk grond/land kunt (respect)eren, en hoe spiritueel afgestemd tuinieren (sacred gardening) bijdraagt aan planetaire heelwording/gezondheid.

Mare Cromwell heeft 21 jaar gestudeerd bij verschillende inheemse elders en krijgt de laatste jaren steeds meer direct contact en instructies van Moeder Aarde (het levende wezen) zelf. De indianen vertelden dat haar tolk-schap voor de aarde in hun overleveringen was aangekondigd.

De workshop laat je zien hoe je ceremonie/viering kunt doen in en met je tuin en heeft de volgende onderwerpen:

• tuinieren als een helende dans

• verdiepen van je waarneming van en verstandhouding met levende wezens

• respecteren van aan je grondstuk verbonden natuurwezens als deva's, elfen, kabouters,

• hoe je je tuin in vroege voorjaar en late najaar kunt helpen door zegening

• Tuin als altaar

• "Alle wezens zijn relaties" aanpak, óók voor onkruid!

• Intuïtief tuinieren

• Moeder Aarde als lerares, als genezer, en vooral: onze Grote Moeder

Lees meer.....

Door:  Mare Cromwell, Gaia Priestess, Mystic, Healer & Author
Wanneer: 14 oktober, 10.00-17.30
Locatie: Centrum Pacha Mama
Kosten: € 111
Refund Policy: No refunds after 10 days prior to the wksp. Refunds minus $30 admin fee up to 10 days prior to the event. In case of bad weather, the entire workshop will be held indoors. (We will pray for a nice day!  Sundances invited!).
Info en aanmelden: vul HIER het registratieformulier in.
www.marecromwell.com

---
Workshop Leef & Groei, Communiceren met je gidsen o.l.v.  Marcel Dullaart
Zaterdag 14 oktober, 10.00-16.00u


“Leef & Groei: het leven leven zoals dit voor je bedoeld is, met gebruik van jouw gidsen”
Een praktische en interactieve dagworkshop waarin:
- jouw levenspad centraal staat in combinatie met hoe je contact kunt maken met jouw gidsen, zodat je ze regelmatig kunt inroepen voor hulp
- je uitleg krijgt over de bedoeling van situaties waarin jij je bevindt of die jij hebt meegemaakt
- je te weten komt hoe je fysiek, mentaal en spiritueel gezond kunt blijven
- duidelijk wordt hoe belangrijk een zuivere intentie is om in harmonie te kunnen leven en bij te dragen aan een betere wereld
- je verbanden ziet tussen spiritualiteit en werk en hoe je werksituaties kantelen zodat de organisatie/het team méér in balans komt (met haar omgeving)
- je de bedoeling begrijpt van ziekte als kans tot groei en dat fysieke beperkingen geen belemmering zijn voor spirituele groei
- ik je vertel hoe je in verbinding met de ander elkaars groei kunt bevorderen
- jij kennismaakt met de healingmethode die ik toepas in mijn praktijk

In deze dagworkshop kun je luisteren en informatie meenemen; alles is geschikt voor jou op dat moment. We gaan ook praktisch aan de gang om je zo veel mogelijk (met elkaar) te laten ervaren. Daarom is jouw praktijk(vraag of -situatie) minstens zo belangrijk om van te leren, dus nodig ik je uit om deze vragen mee te nemen.
Tussen de middag eten we een heerlijke biologische lunch.
Je bent van harte welkom!

Door: Marcel Dullaart - Leef & Groei
Kosten: € 144. Kom je samen en meld je je tegelijk aan? Dan betaal je per persoon € 117
Aanmelden via E: marloes@leefengroei.nl

---

Workshop Gaia Heart Connection o.l.v. Mare Cromwell en Marieke Akgül
Zondag 15 oktober, 9.30-17.00u


A Workshop to Sacredly Connect our Hearts with Mother Gaia’s Heart for Healing, Hope, and Celebrating Our Sacred Life and Sacred Earth!

Come join us for a purifying day to honor Mother Earth/Gaia, to reconnect with her on a personal level. You are invited to remember how to feel her energetic presence and eventually help you hear her soft voice.

We will not only learn how to help Mother Earth heal during the workshop but will also heal ourselves in her presence by reconnecting to her, one of our foremost sources of Love and Wisdom. She is our true primordial Mother and there for us beyond what a human mother provides. The Love that Mother Earth has for us is beyond immense and she is calling us Home. She is also calling for us to step into our fullest selves during these interesting times to support her and the New World coming in.

All ceremonies, rituals, guided meditations, teachings and exercises during the workshop will be held in a sacred loving space. Partially outdoors and partially indoors, we will be using shamanic elements like sacred fire, prayer ties, journey & meditation-activation, drumming, etc., to support us throughout the sacred day.

We will do ceremony to release what is no longer needed and to manifest a far closer relationship with Mother Earth to creating a loving base on which we can continue to develop our own relationship with our Great Mother Gaia after this workshop.

Join Gaia Priestess, mystic, healer and author Mare Cromwell (USA) and Gaia & animals Communicator Marieke Akgul (Netherlands) for this Unique and Sacred transformative event.

During the work shop we will:
• Start with individual spiritual blessings and Gaia energy clearings.
• Create prayer ties in a ceremony to set our intentions for the day.
• Initiate the ceremony with the sacred fire.
• Receive teachings by Mare Cromwell: An orientation to Gaia, who she is and her role on Earth. Learn about the new Mother Gaia, and the new Holy Trinity she is part of for the Ascension.
• Receive teachings from Mare and Marieke: Sacred Ways to honor Gaia and be more spiritually connected with her and her Quantum Divine Love.
• Receive teachings from Marieke: learn the telepathy basics, develop your spiritual inner ear, listen and see what or whom you hear.
• Connect with the sacredness of your food to enhance your divine connection with Mother and all that she provides us.
• Participate in a guided meditation to activate your sacred relationship with Mother Gaia and learn how to nourish Mother Earth with Divine Love so she can better restore herself and the balance of Life.
• Participate in a guided meditation to open up your telepathic skills.
• Have time to reflect, release pain, shed our cultural conditioning via ceremony at the Sacred Fire.
• Practice connecting to develop the skills to even hear Mother Gaia yourself.
• Participate in an initiation into your "new self" as part of the Sacred Fire Closing Ceremony

This day will be a beautiful celebration of Quantum Divine Love from Mother Gaia and Creator that promises to be healing not only for each participant but for the region at large, as the ripple effects of this event (and ceremony) will extend far beyond the Pacha Mama center. Come join us to help bring in the New World with love, joy and a deep sense of service to serve the highest good for Divine Plan Alignment for today and into the next seven generations and beyond. Our ancestors are waiting for us, along with future generations yet unborn, to step forward at this time.

Mare’s award-winning books will available to purchase after the workshop.

You can also register for both of Mare's events at the Pacha Mama Centrum for the full weekend. People can find out more about Mare’s Sacred Gardening – Sacred Earth workshop on the preceding day, Sat, Oct 14th, at http://www.marecromwell.com/sacred-gardening---sacred-earth.html
-- Those who participate in both workshops may spend the night at the Pacha Mama center for an addition fee - cost posted on registration page. They will also receive a free copy of Mare's award-winning book, "Messages from Mother.... Earth Mother". http://www.marecromwell.com/messages-from-mother-earth-mother.html

"Mare Cromwell is a gifted spokeswoman of Earth Mother and Nature Spirits. This is for real... believe me... I am completely convinced about her abilities and love for nature and care for our beautiful planet." -RB

"What an amazing day, full of teachings, raising consciousness, surprising experiences, feeling the Love of Mother Earth so deeply and soulfully. And… so much fun! There are a lot of ways to raise your consciousness, awaken your inner wisdom and love, healing. This is one way! I thank you Mare with my heart and soul. You left an imprint of Love for Mother Earth in my heart and my garden. Big Hug and Love." -MS

Bio Mare Cromwell:
Mare Cromwell is a Gaia Priestess, Mystic, author and healer. Some might call her a Medicine Woman. She has devoted her life to the Great Mother and midwifing the New World coming in now. Her multi-award-winning books include: “The Great Mother Bible”; “Messages from Mother…. Earth Mother”; and, “If I gave you God’s phone number….”.

Mare has studied with Native American elders for 21 years along with other gifted spiritual teachers. Rainbow Thunder Heart/Bavado, a gifted Shoshone Elder, referred to her as the “Voice of Earth Mother”. Another gifted elder informed Mare that her work with Mother Gaia is in the prophecies, not her name but that someone would surrender to serve Gaia to the extent that she has. Mare sat on the World Council for Wisdom Gatherings for three years and is the visionary behind the 1000 Goddesses Gathering. She is also organizing the Gaia Wisdom Gathering in the Washington D.C. region late May, 2018. She lives in western Maryland, is a former worm herder, and absolutely loves Sacred Silliness! www.marecromwell.com

Bio Marieke Akgül

Marieke is a gifted Animal, Crystal and Gaia Communicator from Holland. Shamanism is her path and many physical and spiritual teachers from all kinds of realms and world directions are helping to develop herself. Twirling Blue Star Woman is the name given to her by spirit during ceremony at Dance to Heal the Earth in which she is a dancer, connecting all that needs to be connected and releasing all that needs to be released. She loves to support people in a humorous but direct way to develop themselves in finding their own path and strength so they can truly express themselves how their soul chooses for this lifetime. www.dierendialoog.nl

Attentie: Er is mogelijkheid om het hele weekend te blijven ook deel te nemen aan Mare's workshop Sacred Gardening-Sacred Earth op zaterdag 14 okt bij Centrum Pacha Mama.
(zie agenda 14 okt of www.marecromwell nl).

Ook is er mogelijkheid te overnachten bij Centrum Pacha Mama:
Klik HIER voor nadere info overnachting.

Door: Mare Cromwell en Marieke Akgül
Kosten: € 119
Aanmelden via: http://dierendialoog.nl/gaia-love-connection-registerform

[Note - there is the option to stay for the full weekend and also attend Mare's Sacred Gardening workshop the day before, Sat, Oct 14. Details below and at www.marecromwell.com.

---

Je eigen Drum maken 
vrijdag 27 en zaterdag 28 oktober (herfstvakantie!) 10.00-18.00u


Tijdens deze tweedaagse drumbouw workshop maak jij je eigen sjamanen drum onder leiding van Erich Talking Heart Tree.
Deze workshop is ook geschikt voor kinderen en om samen met je kinderen te doen.

Erich begeleidt deelnemers daarin door samen met zijn kristallen, kristallen schedels, sjamaanse drum en meditaties een energieveld neer te zetten. Door je hart en liefde te geven aan dit proces, zul jij jouw eigen drum, jouw eigen energie, jouw eigen klank geven.
Het hele proces is een stuk waarin je in diep contact komt met je innerlijke zelf...
Lees meer...

Door: Erich Talking Heart Tree - Healing Dreams
Locatie: Centrum Pacha Mama
Wanneer:
27-28 oktober 2017 (herfstvakantie)
Info en aanmelden:

Kosten: Volwassenen: € 275, Kinderen € 200
incl standaard materiaal en drinken

---

Divyael – Divine Consiousness
Vrijdag 3 november 19.00-22.00


Divyael is een spiritueel leraar en healer en geeft jou de mogelijkheid om een energie-activering te ontvangen die beweging en ondersteuning kan bieden bij jouw innerlijke groei:

* loslaten van energieën die niet meer dienend zijn
* intens en volledig te leven vanuit je hoogste potentieel
* verhogen van jouw persoonlijke vibratie

Divyael kan jou helpen om in het intense vertrouwen te zijn dat alles goed is zoals het is en dat je mag loslaten, alles wat jouw systemen vasthoudt aan het oude wat jou niet meer dient, zodat het je de ruimte mag geven voor de ontmoeting met de Kosmos, de antwoorden, de vreugde, de liefde en het vertrouwen.
Lees meer...

Door: Divyael
Datum: 3 november, vanaf 19.00u (Duur : 2½ - 3 uur)
Kosten: € 45,00 per persoon
Aanmelding en info: adrianabootsma17@gmail.com

---

Hyun Ki Belevingsdag o.l.v Young Il Yoo
Zondag 5 november, 10.00-21.00u


Meditatie, Healing, Bewustwording, Workshop. We starten met de meditatie: Inner space & universal connection, doel van de meditatie: connectie maken met jouw essentie energie, ervaren van de ruimte, connectie jouw essentie energie met het universele.
Tijdens de workshop Essence Energie maak je bewust contact met jouw essentie energie. Wanneer je hier bewust contact mee maakt, kun je door middel van simpele kleine oefening de energie in en om jou heen steeds beter waarnemen.
De workshop is geënt op de basisprincipes van het Hyun Ki systeem.
De opzet van de opleiding Hyun Ki leer jij jezelf beter kennen en ga je beter leren herkennen hoe en waarom jij je voelt zoals jij je voelt in bepaalde situaties.
De opleiding Hyun Ki is uitermate geschikt voor de individu wanneer je op zoek bent naar een bewuster leven. Hierover vertellen wij je graag meer tijdens deze boeiende workshop.

Door: Young Il Yoo  - Hyun Ki bewustwording, coaching en training
Wanneer: 5 november, 10-18 en persoonlijke consulten tot ca 21u
Aanmelden: kan HIER
Aanmeldprocedure: Kosten voor deelname: € 90,- (betaling op de dag zelf voorafgaand aan de belevingsdag, opgeven is noodzakelijk, gebruik hierbij  het opgavenformulier via de website) of ontvang direct € 10,- korting en betaal je slechts € 80,- en krijg je de ticket thuisgestuurd.

Voor de vroegboekers (maximaal 2 weken voor deelname) die boeken via de site, prijs voor deelname: slechts € 70,-.
---

Heartways of the Andean Altomisayoq - Jeffrey Wium
Sacred Practices, Techniques & Cosmology of the Celestial Paqo's
17-19 november a.s. bij Centrum Pacha Mama

Hierbij alvast onze aankondiging van nieuwe teachings van de Altomisayok (Inca wisdomkeepers) bij Centrum Pacha Mama. (2,5 dag programma)
Niet eerder werd deze zuivere wijsheid van de Inca's de wereld ingebracht! Wij zijn de eersten die dit met Jeffrey mogen helpen uitdragen.

• Heb jij je eerder al verdiept in Inca Sjamanisme en werk je ermee? Of wil je dat graag doen?

• Heb je misschien de Pampamisayok scholing gedaan?

• Wil jij je kennis hiervan graag verdiepen en jezelf hierin verder ontwikkelen?

• Wil je met ons onderzoeken en uitdragen hoe we deze wijsheid van deze ouden kunnen integreren in ons eigen leven en werk?

• Open voor allen die zich op wat voor manier dan ook maar geroepen voelen...

Wij nodigen je van harte uit om van17-19 november bij Centrum Pacha Mama in Lekkum (The Netherlands) voor deze verdieping kennis te maken met Jeffrey Wium (Altomisayok).
Hij zal bij ons het komende jaar zijn teachings aanbieden in een aantal weekendprogramma's. Voor het eerst in de geschiedenis en nu bij ons in Nederland!
Je kunt in principe zelf besluiten aan welke programma's je wilt deelnemen.
Geef je wel tijdig op, want de uitnodigingen worden internationaal verzonden.
Sacred Practices, Techniques & Cosmology of the Celestial Paqo's.

Hoe sprekend en bijzonder de intentie van Jeffrey's teachings, die wars is van titels, ego-stuff etc. We gaan het hebben over: Heartways of the Andean Altomisayok in modern life.
Een ongoing series of teachings, beginnend op 17-19 november as bij Centrum Pacha Mama.
Met vrijdag 17 november een introductie-avond met Jeffrey over o.a. het teachingprogramma en zaterdag 18 november de film Wisdomkeepers, Paqo Andino, waar ook los van het 2,5 daagse teachingsprogramma aan deelgenomen kan worden.
Graag aanmelden via info@centrumpachamama.nl

ANNOUNCING OUR NEW ANDEAN ALTOMISAYOQ TEACHINGS
Join us for a weekend program to extend your knowledge of the Andean wisdom lineage.

EVENING INTRODUCTORY TALK with Jeffrey Wium
Friday Evening, 17 November 2017: 19:00-21:30 hours. €25 (for Friday evening only. Extend to Sunday, add €225)

FILM SCREENING: WISDOMKEEPERS, PAQO ANDINO with Jeffrey Wium
Saturday Evening, 18 November 2017: 19:00-21:30 hours. €10 (included in 2.5-Day program for participants)

2.5-DAY HEARTWAYS OF THE ANDEAN ALTOMISAYOQ with Jeffrey Wium
Friday Evening (19-21:00), Saturday-Sunday (9-17:00), 17-19 November 2017 €250 (Friday talk, Sat & Sun). In English

zie hier het volledige programma:
http://wisdomkeepersproject.org/netherlands-november2017

Het is mogelijk om tijdens deze dagen bij Centrum Pacha Mama te overnachten in 1, 2 of 3 persoonsslaapkamer. Ook verzorgen we de maaltijden.

For questions and registration for talk, film and/or full program, as wel info about lodging and meals please contact Gonda via E: info@centrumpachamama.nl

Voor meer informatie over en aanmelding voor het teachingsprogramma, de introductieavond en of de filmavond, alsook voor overnachtingen en maaltijden kun je contact opnemen met Gonda (contactpersoon) via e-mail: info@centrumpachamama.nl

Lees meer...

---

Zenmeditatie - Eelco Smits

Eelco Smits verzorgt op woensdagen en donderdagen de Zen-meditatie trainingen bij Centrum Pacha Mama (vaste activiteit).
Eelco geeft zenmeditatie-training op een inspirerende, verdiepende en een praktische manier. Deze lesmethode is al 25 jaar in Nederland in gebruik en past bij actieve mensen op zoek naar balans en verdieping. De methode is gebaseerd op de 800 jaar oude Japanse Zen-filosofie en voldoende aangepast aan onze westerse manier van leven en denken.Lees meer...
Info en aanmelden bij Eelco Smits via E: Eelco@zen.nl
---

Klik hier om een titel of tekst toe te voegen.

cursus  'Art of Feminine Presence' (Vrouwenkracht) - Ali Spiekhout

Wat is vrouwelijke kracht?
Iedere vrouw heeft een vrouwelijke essentie. Het is een energetische, krachtige en magnetische kwaliteit. Wanneer een vrouw in contact staat met haar vrouwelijke essentie is ze authentiek en beweegt ze zich ontspannen en open door het leven. Ze weet wat ze wil en nodig heeft en durft zich te laten zien.  Ze voelt zich  vredig, zacht en krachtig. Ze belichaamt haar sensualiteit en seksualiteit zonder deze te projecteren of zich ermee te identificeren. Een vrouw in haar vrouwelijke essentie is gegrond, sensueel, aantrekkelijk en stralend.

Krachtig en vrouwelijk
In de workshops krijg je handvatten aangereikt waardoor jij je vrouwelijke kracht kunt activeren en je energetische en fysieke aanwezigheid vergroot.
Lees Meer...

Voor meer informatie en aanmelden cursus:
ali@authentiekvrouwzijn.nl
www.authentiekvrouwzijn.nl

---

Cursusweekenden  Vedic Art o.l.v. Maureen Voigt

Schilderen vanuit je ziel!
In 17 stappen, principes uit de Indiase Veda filosofie, leer je om je hoofd los te laten en vanuit “doen” in “zijn te komen.

Vedic Art:

• Verbindt je met je eigen creativiteit!

• Opent je bewustzijn!

• Maakt je vrij om weer te spelen, te durven schilderen!

• Daagt je uit om nieuwe paden in te slaan!

• Stimuleert je om vanuit je hart te schilderen en te leven!

• Het creatieve proces maakt je spiritualiteit (meer) wakker!
Lees meer....

Data: 23-24 september, 21-22 oktober, 18-19 november, 2-3 december 2017
Kosten:
Basiscursus € 110,- euro per weekend.
Vervolgcursus € 120,- per weekend.
Aanmelden:  via E: maureen@vedicartacademy.nl

---

Ademworkshop Energiek en Ontspannen o.l.v Ali Spiekhout - Authentiek Vrouw Zijn

Vaak ademen we te snel en te diep. Een van de belangrijkste oorzaken is aanhoudende geestelijke druk.
Spanning en stress ontregelende ademhaling. Ook voeding en beweging hebben invloed op je ademhaling.

In deze workshop kijken we naar de ademhaling en doen we oefeningen. Hoe werkt je ademhaling, wat is gezond,  wat zijn de gevolgen van een ontregelde ademhaling en  hoe krijg je het in balans.

Aanmelden via: ali@authentiekvrouwzijn.nl
Kosten: € 35 euro.

---

Hieronder nog een paar data om alvast in je agenda te zetten.

• 28 september: Spiegelen met Honden o.l.v Danielle Spenner

• 20, 21, 22 okt Zicht op je Weg met o.a. opstellingen olv Matthijs Anthonisse

• 21 okt Kookworkshop met Celine Muller

---