Lieve mensen,

Intussen nadert april al weer met rasse schreden. De lente hangt toch al aardig in de lucht. Springtime! We hebben weer prachtige activiteiten in het verschiet op het gebied van bewustwording en balans. Zin in!

Wat is er allemaal voor nieuws en bijzonders te melden.
Onze activiteitenagenda loopt al lekker vol. Er wordt al tot in najaar en verder geboekt. één en ander kun je vinden in de agenda op onze website.
De activiteitenkalender van april en begin mei kun je onder aan deze brief vinden.
Behalve de vaste en losse activiteiten worden bij ons ook steeds meer cursussen en opleidingen georganiseerd. Niet alleen 's avonds of in het weekend, maar ook doordeweeks kan er van alles worden gedaan. We gaan in ieder geval ook meer bewegen en dansen de komende maanden. En er is een stemdag Luisterend en Helend zingen met Carina Eckes 28 april a.s.

In the Picture!

-Deze maand komt ook de bij velen ongetwijfeld bekende Janosh 29 april a.s naar Centrum Pacha Mama metv een workshop met Inwijding tot Synergetisch Leven.
Meld je je tijdig aan?

-Op 3 en 4 mei is de Noorse Sjamaan Christer Viklund weer bij ons voor healingsessies.

-Van 4-6 mei is Andean Wisdomkeeper Jeffrey Wium weer bij ons voor een 2,5 daags teachingprogramma en een introductieavond met meditatie.. Deze keer met thema Selflove, Illuminating the Shadows, Ancient Andean Codexes & Quantum Healing.

Nieuw visitekaartje
Het werd tijd voor een nieuw visitekaartje, tijd voor een frisse look. Geweldig leuk hoeveel mensen via facebook hebben meegedacht over het ontwerp. Dank voor alle feedback. Het resultaat ligt inmiddels bij ons op de balie en tafels te 'pronken'.
Centrum Pacha Mama, Ruimte voor Bewustwording & Balans.

Opleiding, cursussen en trajecten
Er gaan diverse cursussen aangeboden worden.
Zo gaat Claasje Kos (opgeleid en ingewijd in het Inca Sjamanisme) dit jaar weer de Munay Ki, de Nusta Karpay een aantal keren aanbieden.

Ook andere cursussen worden aangeboden.
Ik noem Traject Ondernemen met Kernkracht, Ademcirkels, een weekend Art of Feminine Presence, Vrouwenweekend Levenslust-De Energieke Vrouw, Klankreizen,  thema-workshops Zicht op je ondernemerschap en intervisie bewust ondernemers, Spiegelen met Honden. Haptodans (nieuw!).
In het najaar biedt Hanny Bronger de cursus Integrated Energy Therapie® aan en zullen we ook een weekend de 5Rythms® gaan dansen met Live-muziek.
Hou vooral onze agenda in de gaten!

Nieuwe activiteiten.
We organiseren bij Centrum Pacha Mama een Mama Kila (Grootmoeder Maan) vrouwencirkel voor vrouwen van alle leeftijden. Kom je ook in de kring?

Vrijwilligers
Heb je tijd en zou je het leuk vinden om ons af en toe te helpen met allerlei binnen en buiten klussen? Dan horen we heel graag van je. Zowel binnen als buiten zoveel veel te doen hier en vele handen maken licht werk.
Daarbij maken we het natuurlijk ook een beetje gezellig met elkaar.
Zo hebben we 7 april a.s. een Wilgenknot-dag gepland en willen we 16-17 juni graag aan de slag met het bouwen van een nieuwe zweethut en houtopslag.
Vrijwilligers kunnen zich aanmelden bij Claasje via info@centrumpachamama.nl of 058-7851185

En dan het aanstaande Paasweekend bij Centrum Pacha Mama:
Zaterdag 31 maart kun je deelnemen aan een Volle Maan-Zweethut olv Mona van Weerdenburg en Koos Hemstra
Maandag 2 april, 2e paasdag een Paas-Vuur-Voorjaarsfeest voor het hele gezin.
Steeds vaker worden we gevraagd of er bij ons ook activiteiten zijn om met (je) kinderen te doen. Ja dus! Komen jullie ook? Wat we allemaal gaan doen kun je HIER lezen.

Heel veel leesplezier en graag tot ziens,

Claasje, Gonda en Sarah

---
---

Vaste Activiteiten
-Dinsdagavond (1x p 2 w) Luisterend en Helend Zingen o.l.v. Carina Eckes
-Iedere woensdagavond: Zenmeditatie o.l.v. Eelco Smits
-Iedere donderdagavond: Tai Chi, Qigong en meditatie o.l.v. Bert Verhaagen

* Tai Chi, 5 elementen Qigong, Wuji en meditatie
donderdagavonden 19.00 en 20.00u, Bert Verhaagen | Wuji Tai Chi
Lees meer


* Haptodans
vrijdag 30 maart 9.30-12.00, Esther Kamminga | Lenta

Haptodans is een dansworkshop op basis van haptonomie.
Esther Kamminga, haptonoom en dansdocent geeft les in ervaren. In zijn.
In beweging leren voelen en durven volgen.
Lees meer

* Volle Maan Zweethut
Op zaterdag 31 maart is het Volle Maan en kun je bij Centrum Pacha Mama meedoen aan een Volle Maan Zweethut o.l.v Mona van Weerdenburg  (watergietster) en Koos Hemstra (vuurman) Lees meer...

* Paas-Vuur-Voorjaarsfeest voor het hele gezin
Maandag 2 april, 12.00-18.00u. Claasje Kos, Margriet Wolf, Yvonne Kiowa de Booij

'Het Paas-Vuur-Voorjaarsfeest' wat we op 2e Paasdag vieren bij Centrum Pacha Mama is een feest voor jong en oud. We gaan verhalen vertellen, hout sprokkelen, muziek maken met Yvonne Kiowa, een Indiaanse pijpceremonie (met Margriet Wolf) en een vuurceremonie (Claasje Kos) houden. Komen jullie ook gezellig? Lees meer

* Indiaanse Pijpceremonie
Maandag 2 april, 14.00-15.30, Margriet Wolf

Een Heilige Pijpceremonie is van oorsprong een Indiaans ritueel en kan  verschillende intenties hebben. De 1e pijp die we deze dag gaan roken is voor healing van de aarde, jezelf of iemand anders. De 2e pijp die we gaan roken heeft de intentie verbinding te maken tussen meerdere geloven, volkeren. Ook kinderen worden van harte uitgenodigd om deze ceremonie bij te wonen Lees meer 

* Paas-Vuurceremonie
Maandag 2 april 16.00-18.00, Claasje Kos

Sinds het vroege bestaan van de mensheid worden vuurceremonies gehouden.
In de westerse wereld (her)ontdekken steeds meer mensen de kracht van een vuurceremonie en wordt deze ceremoniële traditie in vele landen in ere hersteld.
Een heilig vuur wordt als zeer reinigend en transformerend ervaren. Een vuurceremonie brengt verbinding tot stand. Verbinding van mensen onderling en over de hele wereld, maar ook verbinding met de natuur, de elementen en spirits.
Op deze 2e paasdag gaan we o.l.v. Claasje Kos i.p.v. een Volle Maanceremonie 's middags  een Paas-Vuurceremonie doen.
Deze ceremonie is voor jong en oud. Lees meer...

* Vrouwelijk & Krachtig - Art of Feminine Presence
3 april-29 mei 19.30-21.45u (7 dinsdagavonden), Ali Spiekhout - Authentiek Vrouw Zijn

De workshop Vrouwelijk & Krachtig helpt je om je opnieuw te verbinden met je vrouwelijke energie en deze te activeren. De structuur en oefeningen zijn afkomstig uit Art of Feminine Presence en gebaseerd op tantric dance of the sacred feminine e.a. spirituele leringen. Je zult merken dat door deel te nemen aan deze energetische, fysieke en mentale oefeningen jij je opener, zekerder en sensueler gaat voelen.
De workshop bestaat uit twee delen:
-Introductieworkshop, start dinsdag 3 april, 19.30 -21.45 uur.
-Vervolgserie ( 7 wekelijkse workshops) Leven en werken vanuit je vrouwelijke kracht start dinsdag 10 april, 19.30 – 21.45 uur. Lees meer...

* Lezing Kinesiologie - Heel Anders
woensdag 4 april 19.30-22.00 , Nelly Zandberg – Praktijk Heel Anders

 ‘Inpluggen op de kennis van je lichaam voor een leuker leven en een betere gezondheid´

Deze lezing gaat over:
– De principes waarop kinesiologie gebaseerd is.
– Demonstraties van het spiertesten:
– De spiertest: Van onbewust naar bewust.
– Ondervind zelf wat lichaam en geest samen doen
– Leer eenvoudige technieken voor stress-reductie.
– De werkingsgebieden van kinesiologie.
Lees meer

* Nusta Karpay workshop (= vol)
zaterdag 7 en zondag 8 april, 10.00-17.00 , Claasje Kos
(volgende workshop Nusta Karpay is 22-23 sept a.s.)

De Nusta Karpay is een prachtige inwijding om de balans tussen de vrouwelijke en mannelijke energie in gang te zetten of te versnellen. Bij deze workshop worden de initiaties van de 7 belangrijkste Nusta godinnen van de Inca’s en vrouwelijke helpers van Pacha Mama (moeder aarde) doorgegeven.
Deze  initiaties van de Nusta godinnen brengen zowel mannen als vrouwen weer in balans met de mannelijke en vrouwelijke energie en zorgen er ook voor dat we dichter bij onze eigen kern komen. Lees meer over Nusta Karpay....
Meer info
 

* Kun je onze wilgen helpen knotten?
Zaterdag 7 april 10.30-15.00

Help! Wij moeten hoognodig de wilgen rondom Centrum Pacha Mama knotten.
Gelukkig wordt het weer steeds aangenamer voor deze buitenklus, dus nu zoeken we naarstig naar helpende handen. We willen deze dag graag van 10.30 tot 15.00 uur met een paar man-vrouw aan de slag.
Kun en wil jij helpen?  Dan héééél graag even een berichtje of belletje naar 058-7851185. mail info@centrumpachamama.nl

* Ademworkshop Energiek & Ontspannen (voor mannen een vrouwen)
Zaterdag 7 april, 14.00-16.30, Ali Spiekhout

Door de eeuwen heen wordt de adem gebruikt om je te helen zowel geestelijk als lichamelijk. Er zijn verschillende ademmethoden ontwikkeld die je helpen om te ontspannen en meer energie te krijgen. Wat jij zelf kunt doen om je te ontspannen en meer energie te krijgen leer je in deze workshop. De oefeningen zijn o.a. afkomstig uit de Yoga, van Wim Hof en de hartcoherentie.
lees meer
 

* Vrouwencirkel Mama Kila (Grootmoeder Maan)
Woensdag 11 april, 9 mei, 6 juni, 4 juli 19.30-22.00, Claasje Kos en Gonda Postma

Maandelijks kunnen vrouwen van alle leeftijden in deze cirkel samenkomen en delen met andere vrouwen, zusters, moeders, dochters of grootmoeders over wat hen bezielt, inspireert, beweegt en roert of raakt, wat ze ervaren hebben of geleerd en ook andere vrouwen willen meegegeven.
Lees meer
 

* Traject Ondernemen met Kernkracht
Woensdag 11 april, 9 mei, 6 juni, 4 juli, Daniëlle Spenner

In het kader van 'Inzicht in je Ondernemerschap' start Kernkracht-coach Danielle Spenner op 11 april as bij Centrum Pacha Mama een Bussinesscoachingstraject  in groepsverband! In een kleine groep van max 6 ondernemers gaan we op 11 april van start met deze training, bestaande uit 4 blokken strategische businesscoaching + 6 online coach sessies. Lees meer 

* Engelenconsult voor groepen
Donderdag 12 april 19.30-22.00, Sjoukje Maria Kramer

Wil je ook graag vanuit de lichtwereld een diepere kijk op jouw leven ontvangen? Heb je het gevoel dat je het te vaak en te veel alleen doet? Ben je te druk in je hoofd?
Wil je meer zicht krijgen op jou mogelijkheden? Of ben je gewoon nieuwsgierig en wil je weten wat de engelen jou op dit moment willen aanreiken? Vraag het de Engelen.....Lees meer...

* Vedic Art-Schilderweekend
Zaterdag 14 april 10-17u en zondag 15 april 10-16u, Maureen Voigt

‘Schilderen vanuit je Ziel’In 17 stappen, principes uit de Indiase Veda filosofie, leer je om je hoofd los te laten en vanuit “doen” in “zijn te komen. Lees meer…

* Zicht op je Weg met Opstellingen
Zaterdag 21 april, 13.00-17.00, Matthijs Anthonise – Zicht op je Weg

Je hebt er misschien wel eens van gehoord. Opstellingen, systemische werk. Zo’n mooie methode om inzicht te krijgen in je blokkades, om oud zeer te verwerken, om je mindset te veranderen, om het verleden los te laten en vrij te zijn om te leven. Misschien wil je dit ook een keer ervaren? Of nóg eens? Wil je meer zicht krijgen op jouw weg? Forward in Life? Lees meer 

* Inzicht in je Ondernemerschap - Zicht op je Koers
Woensdag 25 april, 9.30-12.00

Ben jij spiritueel ondernemer?
Wij zijn eigenlijk wel benieuwd hoe het met jullie ondernemingen gaat en nodigen jullie van harte uit voor onze inspirerende en praktische bezinningsochtend: ‘inzicht in je ondernemerschap – zicht op je koers’
Lees meer...

* Stemdag Luisterend & Helend Zingen
Zaterdag 28 april, 11.00-16.00, Carina Eckes

Een dag heerlijk zingen. Wij zingen liederen en mantra’s, maar verkennen ook spelenderwijs de wereld van klank en stilte in vrije improvisaties. Zingend breng je je levensenergie heel natuurlijk in stroming. Zingen is de eerste moedertaal van de mens en bereikt daarmee gevoelslagen voorbij het woord. Er is zo veel muziek in ieder van ons, die zich bevrijdend tot uitdrukking wil brengen. Iedereen kan mee doen, die graag zingt, die nieuwe ervaringen op wil doen of gewoon wil herbronnen in de klank. Ook zacht geleide bewegingsvormen en meditatie in verbinding met klank verfijnen innerlijke heling en herordening. Lees meer...

* Janosh-Inwijding tot Synergetische Energie
Zondag 29 april, 11.00-17.30,  Janosh

Over de inwijding: Synergetisch leven inspireert je om je dagelijkse patronen af te stemmen op de nieuwe, veranderende tijd. Tijdens de dag bespreekt Janosh wat de verwachte uitdagingen van 2018 zijn en hoe dit in verband kan worden gebracht met de Maya-profetie van 2012. Een vijftal activaties helpt je om een keerpunt te bereiken, met o.a. de nieuwe frequenties Hereniging en Concordantie. Lees meer…

* Volle Maan-Vuurceremonie
Maandag 30 april, 19.30-21.30 , Claasje Kos

Sinds het vroege bestaan van de mensheid worden vuurceremonies gehouden.
In de westerse wereld (her)ontdekken steeds meer mensen de kracht van een vuurceremonie en wordt deze ceremoniële traditie in vele landen in ere hersteld.
Een heilig vuur wordt als zeer reinigend en transformerend ervaren. Een vuurceremonie brengt verbinding tot stand. Verbinding van mensen onderling en over de hele wereld, maar ook verbinding met de natuur, de elementen en spirits. Lees meer..

* 3 daagse Workshop Werken met Speksteen
1, 2 en 3 mei, Sjoukje Maria Kramer
Nadere info volgt...

* Nordic Shamanism Healingsessies
Donderdag 3 en vrijdag 4 mei, Christer Viklund - Nordic Shamanism

Deze dagen kun je weer een afspraak maken voor een healingsessie
Door zijn krachtige lichtvibratie en zijn begeleiding weet  Christer je naar oude pijnen en blokkades te leiden en helpt je deze los te laten. Zijn focus ligt voornamelijk op de emoties, maar hiermee ook oude karma, zowel van dit leven, vorige levens als familie karma. Hij maakt deze los door je erdoorheen te laten ademen of eventueel eenvoudige klanken te maken. Ook ziektes komen vaak voort uit emotionele disbalans en worden ook direct of indirect meegenomen in zijn helingen. Lees meer...

* Self-Love & Illuminating Shadows - Teachingprogramma Jeffrey Wium
Vrijdag 4 mei-Zondag 6 mei: 2,5 daags teachingprogramma
Vrijdag 4 mei 19.00-21.30: Introductie + meditatie
Lees meer

Wij nodigen je van harte uit voor deze verdieping met Jeffrey Wium (Altomisayok, Wisdomkeepers uit de Andes).
Hij zal bij ons het komende jaar diverse teachings aanbieden in een aantal weekendprogramma's. Het thema van 4-6 mei zal zijn Selflove, Illuminating the Shadows, Ancient Andean Codices & Quantum Healing

Jeffrey Wium offers an integrative approach to awakening consciousness, blending western paradigms with the interdimensional workings of the Andean Holy Mountain Tradition, Energy Medicine, Quantum Healing, Usui-Tibetan-Sai Baba Reiki, Qigong, Meditation, Yoga, Psychosomatic Bodywork, Sound and Light Therapy, Indigenous Living, Philosophy and Vision Quest Protocols, Conscious Parenting, Avaloketesvara Initiation and Interdenominational Ministry.
Lees meer...

Self-Love, Illuminating the Shadows, Ancient Andean Codices & Quantum Healing
We long to feel alive and fully present in our hearts. We desire connection, to feel love and be loved. Yet, love often comes with conditioning and limitations – only if it feels safe, is known, predictable, reliable and non-challenging; only if it alleviates discomfort, rawness, uncertainty and vulnerability. Humanity is in the process of remembering that Love is the source and fabric of all life. That love does not exist somewhere out there, beyond this moment, neither dependent nor dangerous. Love flowers from within. It is in the eye of the beholder and in everything
and everyone.

In this weekend program 4-6 may, we will explore the signature of Loving Presence through the ancient codices of the Andean Holy Mountain Tradition. These holistic principles underscore and support the very fabric of a culture that has stood the test of time, maintained them through repressive invasion and changing dynamics.
Friday-evening 4 may there will be a Introduction talk + meditation
Read more....

---

* Ayurvedische Massage cursus
18 mei 9-17u, Betty Kloosterman

* Vedic Art Schilderweekend
19-20 mei, Maureen Voigt

* Vrouwenweekend Levenslust
25-26-27 mei, Anita Groeneveld

* Dans, Meditatie, Qigong-weekend
1, 2, 3 juni, Renske Paardekoper

---

9/10 juni 2018 Munay Ki- Workshop
o.l.v Claasje Kos (Inca Sjamaan-Pampamisayoq)

De Munay Ki opent je hart en maakt de weg vrij om liefde en energie te laten stromen en herstelt de verbinding met je innerlijke kracht en de aarde.
Deze prachtige energie zal je ook helpen het gewonde ego te verzachten, angsten, schuldgevoelens en de controle op alles te willen hebben los te laten. Het is veel groter  dan je zou vermoeden.
Het stelt je in de gelegenheid om uit de waan van de dag te stappen en de weg vrij te maken voor de manifestatie van je werkelijke zijn; je authentieke zelf. De plaats waar we echt vrij zijn. Waar we de mogelijkheid hebben om onze dromen tot werkelijkheid te maken vanuit een nieuw perspectief. Het is het pad van het Hart en de Heling, van de kracht van de liefde! Lees meer...

• 16-17 juni Vuurtraining, Zweethut bouwen en Zweethutceremonie info volgt

• 21 juni: Midzomerviering o.l.v. Claasje Kos Lees meer...

• 30 juni Open Dag Centrum Pacha Mama info volgt

• 6-8 juli Teaching Programma Jeffrey Wium

• 25 juli Dag Buiten De Tijd -viering met Mayakenner Gerardo Arieta uit Chili

---

Werkervaringstrajecten, dagbesteding en vrijwilligerswerk bij Centrum Pacha Mama
Had je dit al gelezen of gehoord? We gaan voor de begeleiding van werkervaringstrajecten en dagbesteding bij Centrum Pacha Mama een samenwerking aan met Ieder Zijn Werk. Mensen kunnen bij ons een poos komen werken in tuinen, helpen bij klussen, in schoonmaak, catering etc. Wij willen deze mensen graag een veilige en inspirerende leer en ervaringsplek bieden om te re-integreren, te heroriënteren en zinvol bezig te zijn.
Mochten er mensen zijn die dit nu lezen en in een dergelijk re-integratietraject zitten of iets dergelijks zouden willen en graag bij Centrum Pacha Mama aan de slag zouden willen worden bij deze van harte uitgenodigd contact met ons op te nemen. via E: info@centrumpachamama.nl.
Zit je niet in zo'n traject maar wil je wel graag iets bij ons doen om ons te helpen?
We zijn reuze blij met alle helpende handen.

Info en rondleiding bij Centrum Pacha Mama
Ieder eerste woensdag van de maand, van 10-12u zetten we de deur open voor mensen die eigenlijk wel nieuwsgierig zijn en graag meer informatie willen over ons centrum, voor het huren van workshopruimtes, het organiseren van eigen activiteiten, het houden van praktijk of het doen van vrijwilligerswerk.
Claasje en Gonda organiseren daarvoor iedere 1e woensdag van de maand van 10-12u een info-ochtend met rondleiding. De eerstvolgende is woensdag 4 april a.s.

Catering

Het aanbod van verzorging van de  catering bij evenementen (o.a. door Geja Louwsma van Eet Weet Leef) valt bij velen in goede aarde. Geja is orthomoleculair voedingstherapeut en geeft ook kookworkshop en persoonlijke voedingsadviezen bij Centrum Pacha Mama.
Deze maand komt ook Alberta Rollema van 'Oogsten,  Koken en Eten' ons verrassen met haar kookkunsten.

Little Shop
Weet je dat Centrum Pacha Mama ook een heel leuk winkeltje heeft met oa, krachtstenen, krachtvoorwerpen, sieraden, boeken etc? Krijg HIER een mooie impressie van onze Little Shop>

Centrum Pacha Mama op Facebook
Weet je dat we de verschillende activiteiten ook met regelmaat aankondigen op onze facebook pagina "Spiritueel Centrum Pacha Mama' ? Heb je die al 'geliked'?
Je vindt onze activiteiten ook daar. (zie hier de link https://www.facebook.com/centrumpachamama/)

Nieuwsbrief
Als je je op de website aanmeldt voor onze Nieuwsbrief kun je de berichten over ons activiteitenaanbod en alle ontwikkelingen maandelijks in je mailbox ontvangen.
Voel je vrij om deze door te sturen aan mensen die je dit ook allemaal gunt.