Lieve mensen,

Onze nieuwsbrief van juni ligt voor je. Dit keer, op verzoek van Claasje, mèt jaartal.
Want er zijn al 4 jaargangen nieuwsbrieven vertelde de initiator van dit prachtige centrum met alle ruimte voor Bewustzijn en Balans. We maken geschiedenis.
Als je zo eens terugblikt zie je welk een prachtige ontwikkelingen er zijn, sinds Claasje het oude pand in 2014 kocht en met helpende handen aan de renovaties begon om haar droom, om een centrum te creëren waar mensen samen konden komen en verblijven voor opleiding, heling, bewustwording en balans te verwezenlijken. Chapeaud voor deze 'Crone'
Afgelopen maand werd ze 70 en ze weet nog van geen ophouden.
Samen hebben we de schouders eronder gezet het afgelopen jaar.
Van binnen en van buiten wordt er gewerkt en er wordt druk 'aan de weg getimmerd' om het centrum en alle aangeboden activiteiten onder nog grote publiek kenbaar te maken. (op dit moment kruipt er een spinnetje in mijn blikveld.....spinnen, weven netwerken)

Blij zijn we met alle helpende handen van klussers, tuinmensen, facilitaire krachten cateringassistenten, re-integrerenden, vrijwilligers en 'Ieder Zijn Werk ''.
Blij zijn we ook met alle (nationale en internationale) trainers, teachers, workshopleiders, helers, therapeuten vanwege het diverse aanbod van activiteiten wat ze binnen ons centrum aanbieden. Het beweegt en groeit volop.
Inmiddels zijn drie grote workshopruimtes, een praktijkruimte, plus Claasjes 'Heilig Huisje' veelvuldig in gebruik voor diverse activiteiten. Dankzij een groot aantal overnachtingsplekken en een goed ingerichte keuken, behoren ook meerdaagse trainingen en retreats voor grotere groepen tot de mogelijkheden. Daarnaast ziet het er naar uit dat we met vereende krachten nog een vierde grote groepsruimte gaan creëren.
Zoals gezegd, mooie ontwikkelingen waarmee we ook andere professionals faciliteren, en ruimte geven 'hun ding' te doen op het gebied van bewustzijnsontwikkeling en balans en er daarmee binnen ons centrum een nog diverser aanbod is van activiteiten voor mensen die zich ook graag verder willen ontwikkelen.

Voor vrouwen
Omdat we merken dat vrouwen behoefte hebben aan samenkomen, praten over diverse zaken, ideeën uitwisselen, elkaar inspireren en ondersteunen organiseren we bij Centrum Pacha Mama maandelijks een Mama Kila (Grootmoeder Maan) vrouwencirkel voor vrouwen van alle leeftijden. Kom je ook in de kring? De data vind je in onze agenda

Een aantal vrouwelijke workshopleiders hebben de intentie om een keer met elkaar een vrouwenweekend of week te organiseren. Heb je het gevoel dat je daarin ook iets te bieden hebt, neem dan even contact met ons op.

Voor mannen
Ook voor mannen willen we graag workshops en activiteiten faciliteren. Heb je ideeën en wensen? Graag komen we in contact met mannen die hierin iets willen initiëren en organiseren. Zin om iets te doen? De handen uit de mouwen te steken en actief te zijn?
Voelen jullie iets voor een mannengroep? Firemakers? Een Haka-workshop? Of juist iets meditatiefs? Mindfullness? We horen graag!

Verder in deze Nieuwsbrief

* Open Dag 30 juni a.s.
* Informatie-ochtenden
* Zomeractiviteiten en buitenlandse gasten
* Janosh bij Centrum Pacha  Mama (8 juli)
* mogelijkheid voor Privésessies met Noors Shamanic healer Christer Viklund (16 en 17 juli)
* Dag Buiten de Tijd (25 juli) met Carola Esparza en Gerardo Arieta uit Chili
* Creatieve Meditatieve Zomerweek (6-12 augustus)
* Centrum Pacha Mama en Psy Fi Festival
* Cursussen en activiteiten in het nieuwe seizoen

Heel veel leesplezier!

Claasje en Gonda

PS: omdat we steeds meer internationale gasten hebben wordt het tijd om onze website meertalig te maken. Ben jij goed in Engels en zou je willen helpen onze webteksten te vertalen dan horen we heel graag!

Nieuwsgierig? Kom naar de Open Dag
Zaterdag 30 juni a,s, hebben we onze OPEN DAG. Deze dag zullen een groot aantal  workshopleiders, trainers, helers en coaches jullie kennis laten maken met de activiteiten die ze het komende seizoen in ons centrum aanbieden. Hoe inspirerend is dat?
De entree is vrij, de workshops, proeflessen en sessies worden deze dag kosteloos aangeboden.
Wel vragen alleen een kleine bijdrage voor koffie, thee en lekkere hapjes.
Ook onze winkeltje met allerlei leuke sieraden, stenen, geschenken en hebbedingetjes is die dag open. Een pinautomaat hebben we nog niet, dus is het wel handig om toch een beurs bij je te hebben.

Bezoek één van onze Informatie-ochtenden
Maandelijks organiseren we een INFORMATIEOCHTEND op de eerste woensdag van de maand. Op deze ochtend kun je komen kennismaken en informatie krijgen over ons centrum, over het huren van ruimte, over werkervaringsplaatsen en vrijwilligerswerk, over activiteiten en geven we een rondleiding door het centrum.
De eerstvolgende informatieochtenden bij Centrum Pacha Mama zijn woensdagen 6 juni en 4 juli van 10-12 uur.

Zomeractiviteiten bij Centrum Pacha Mama
We hebben deze zomer een aantal mooie activiteiten in de planning.
We noemen hier een paar headlines.
Omdat we steeds meer activiteiten krijgen en de nieuwsbrieven steeds langer worden willen we voor een totaaloverzicht van activiteiten graag verwijzen naar onze Agenda en de Evenementenkalender op onze  Facebookpagina

* 6 juni Info-ochtend + rondleiding, 10-12u

* 7 juni: Vrouwencirkel Mama Kila v.a. 19.15

*21 juni: Midzomerviering o.l.v. Claasje Kos Lees meer...

*30 juni Open Dag Centrum Pacha Mama

*Op zondag 8 juli komt de bij velen bekende JANOSH naar Centrum Pacha Mama voor een workshop met Inwijdingen tot Synergetisch Leven. Lees meer

 * Op 16 en 17 juli a.s. is Noors-shamanic healer Christer Viklund weer bij Centrum Pacha Mama voor Privésessies. Je kunt hiervoor een afspraak maken met zijn contactpersoon Toni Bruinen. Lees meer...


*Op 25 juli a.s. gaan we de jaarlijkse 'Dag Buiten De Tijd' vieren bij Centrum Pacha Mama. Deze oud en nieuw viering vanuit de Mayakalender gaan we vormgeven en vieren met 2 bekende Maya wijzen uit Chili.
Carola Esparza, medicijnvrouw en Mayawijze uit Chili zal een workshop aanbieden over Mayawijsheid en haar kennis delen over tenderpoints en heling bezien vanuit de wijsheid van de Maya.

Gerardo Arrieta, Marimanke, Spirit of Condor en medicijnman geeft deze dag  een lezing over profetieën van de Maya en een aantal andere culturen die allen spreken over de tijd waarin wij nu leven. Je kunt met hem tevens een afspraak maken voor een Maya reading en 's avonds is het feest met muziek en dans.

* Van 27-29 juli a.s. begeleiden Gerardo Arrieta en zijn vrouw Emily een Retreat over Relaties en een plantmedicine-ceremonie.
Deze Relationshipretreat is overigens voor zowel singles als paren.


Een Crea-Meditatieve Zomerweek

* In de week van 6-12 augustus is  het mogelijk mee te doen aan een creatieve en meditatieve zomerweek. Je kunt een meerdaagse met of zonder overnachtingen boeken of intekenen voor een enkele dag/workshop. We kunnen b.v. mandala en krachtstenen schilderen, vilten, aan de slag met speksteen, krachtvoorwerpen maken, stenen stapelen, Tai Chi, Yoga, dansen, in de tuin werken en koken wat de pot schaft, er is vanalles te klussen en mogelijk kunnen we het labyrint weer in ere herstellen.
Hou onze agenda en facebookpagina in de gaten.
Nadere info volgt.

foto van Psy-Fi.


Centrum Pacha Mama en Psy Fi-Festival Leeuwarden 15-19 augustus
-We zijn door Earth Awareness Teuge benaderd ivm de organisatie van Serpents of Wisdom, een grootse openingsceremonie (dans) met internationale wisdomkeepers op het Psy-Fi festival 15-19 augustus a.s. in Leeuwarden. Een mooi en groots project (er worden dit 13.000 jonge bezoekers verwacht). Een initiatief die naar ons idee heel mooi samenvalt met de hier boven genoemde projecten en toekomst biedt voor verdere ontwikkeling.
Wij verheugen ons enorm  dat al deze cirkels, initiatieven en daarmee veler dromen, visioenen en profetieën ook in ons centrum samen gaan komen, met grote perspectieven voor samenwerking in de nabije toekomst
En dat in de Culturele Hoofdstad van Europa 2018!
Wij zullen als centrum dan ook graag een steentje bijdragen in de organisatie van dit event en de huisvesting van wisdomkeepers en artiesten.

Als wisdomkeepers hebben o.a. Jeffrey Wium, Robin Youngblood, Angaangaq, Gerardo Arrieta, Christer Viklund, een aantal Mexicaanse Huichol al vast toegezegd bij te dragen aan de Serpents of Wisdom openingsceremonie en we hopen ook een Maori en een Aboriginal Elder te mogen begroeten.
Als vrijwilliger betrokken zijn?
Voel je er voor ook bij dit bijzondere multi-culturele gebeuren betrokken te zijn? Er is veel te doen met zoveel gasten. Het is voor jou een mooie kans om bijzondere mensen 'backstage' te ontmoeten, te helpen verzorgen en te begeleiden deze dagen.
We hopen in die week dan ook beroep te mogen doen op een mooie groep vrijwilligers om één en ander voor onze gasten en artiesten op rolletjes te laten verlopen.Je kunt hiervoor aanmelden per email naar info@centrumpachamama.nl

---

Het nieuwe seizoen

*De Soefi beweging zal in het nieuwe seizoen met regelmaat verschillende verdiepingsdagen en vieringen organiseren bij Centrum Pacha Mama. Nadere info volgt.

*Claasje Kos (opgeleid en ingewijd in het Inca Sjamanisme) zal in september weer de Munay Ki, en de Nusta Karpay workshop en inwijdingen verzorgen. (weekend workshops)

*In het najaar biedt Hanny Bronger de cursus Integrated Energy Therapie®
Je kunt je er nu alvast voor aanmelden. Lees meer..

 *Jeffrey Wium komt intussen met regelmaat (gemiddeld 1 x per 2 maanden) naar Centrum Pacha Mama met een teachingprogramma en een introductie + meditatieavond.
Zijn teachings hebben hun oorsprong in de kennis en wijsheid van de Andean Altomisayok, Wisdomkeepers uit de Andes (Heartways, Ancient Andean Codices en Quantum Healing)
Hij leert ons oude wijsheden toe te passen in ons leven en werk hier en nu.
Wisdomkeepers Project zal ook in Europa verder ontwikkeld worden.
In augustus (rond Psy Fi Festival)  wordt Jeffrey weer bij Centrum Pacha Mama verwacht.  Lees meer...

* In september komt Divyeal weer naar Centrum Pacha Mama.
*Ook staat er dan een weekend van Four World Europe in de agenda

Nog meer cursussen en activiteiten

Eelco Smits is onze trainer voor Zen-meditatie. Carina Eckes begeleidt ons twee wekelijks in Luisterend en Helend Zingen. Bert Verhaagen zal weer nieuwe Tai Chi en Qigonglessen gaan geven en Aline van der Meulen zal yogalessen aanbieden.

Verder noem ik graag de bussinesscoachingstrajecten en themaworkshops voor bewust ondernemers zoals Inzicht in je Ondernemerschap (o.l.v. Danielle Spenner en/of Gonda Postma), Zicht op je Weg-Opstellingen, (Matthijs Anthonise en Gonda Postma)  Vrouwenweekend Levenslust-De Energieke Vrouw (Anita Groeneveld), Spiegelen en coachen met Honden (Danielle Spenner),  een half jaar training 'Forward in Life' met opstellingen (Matthijs Anthonise), Ademworkshops en Art of Feminine Presence (Ali Spiekhout), Klankreizen en Jeugdtheater (Janke Haga)

Ook zullen we een weekend (en mogelijk meer) de 5Rythms®Waves gaan dansen met Live-muziek (Lars Lundvall & Freek Kroon). Je kunt deelnemen aan Tantraweekenden o.l.v.  'Helemaal Mona' en misschien gaan we zelfs Tantric en Ecstatic Dancen.

Je leest het goed. Het beweegt aan alle kanten.
Hou vooral onze agenda in de gaten.

---

Jongeren bij Centrum Pacha Mama
Berichtten we in een eerdere nieuwsbrief al eens van een lezing over Sjamanisme die Claasje mocht geven aan een groep studenten van Hogeschool Leeuwarden, de afgelopen maand hadden we een prachtige groep jongeren (the next generation) uit Polen, Letland, Duitsland, Denemarken, België en Nederland te gast voor een culturele uitwisseling.
Kunstkade had ism met hoofdorganisator Landesarbeitsgemeinschaft, Kulturpädagogische Dienste und Jugendkunstschulen NRW uit Duitsland in Cultureel Hoofdstad Leeuwarden diverse workshops met artiesten voor hen georganiseerd op het gebied van muziek, dans, cartoon tekenen, spel en straattheater en voor verblijf bij ons ondergebracht. Met gehuurde fietsen konden ze de stad in en het Straatfestival bezoeken. Hun verblijf in Centrum Pacha Mama heeft wel indruk achtergelaten en wij hebben genoten van de uitwisselingen, hun aanwezigheid en performances

---

Ons visitekaartje
Heb jij hem al gezien? Het werd tijd voor een nieuw visitekaartje, tijd voor een frisse look.
Hij ligt bij ons op de balie. Mocht jij mensen kennen die je graag met ons in contact wilt brengen of locaties weten waar je de activiteiten in ons centrum onder de aandacht kunt brengen, neem dan gerust een stapeltje mee. Wij vinden het fijn als nog meer mensen de weg naar ons centrum en alle mooie activiteiten weten te vinden.

---

Werkervaringstrajecten, dagbesteding en vrijwilligerswerk bij Centrum Pacha Mama
In samenwerking met Ieder Zijn Werk kunnen mensen bij ons een poos komen werken in tuinen, helpen bij klussen, in schoonmaak, catering etc. Wij willen deze mensen graag een veilige en inspirerende leer en ervaringsplek bieden om te re-integreren, te heroriënteren en zinvol bezig te zijn.
Mochten er mensen zijn die dit nu lezen en in een dergelijk re-integratietraject zitten of iets dergelijks zouden willen en graag bij Centrum Pacha Mama aan de slag zouden willen worden bij deze van harte uitgenodigd contact met ons op te nemen. via E: info@centrumpachamama.nl.
Zit je niet in zo'n traject maar wil je wel graag iets bij ons doen om ons te helpen?
We zijn reuze blij met alle helpende handen.

Little Shop
Weet je dat Centrum Pacha Mama ook een heel leuk winkeltje heeft met oa, krachtstenen, krachtvoorwerpen, sieraden, boeken etc? Krijg HIER een mooie impressie van onze Little Shop>

Centrum Pacha Mama op Facebook
Weet je dat we de verschillende activiteiten ook met regelmaat aankondigen op onze facebook pagina "Spiritueel Centrum Pacha Mama' ? Heb je die al 'geliked'?
Je vindt onze activiteiten ook daar. (zie hier de link https://www.facebook.com/centrumpachamama/)

Nieuwsbrief
Als je je op de website aanmeldt voor onze Nieuwsbrief kun je de berichten over ons activiteitenaanbod en alle ontwikkelingen maandelijks in je mailbox ontvangen.
Voel je vrij om deze door te sturen aan mensen die je dit ook allemaal gunt.